El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i l’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, visitaran aquest divendres, 1 de setembre, a les 12.30 h, les noves fosses exhumades de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès (Lluçanès) en el marc del Pla de fosses 2017-18. El punt de trobada serà a l’exterior de l’església romànica de Sant Andreu de Llanars situada al terme municipal de Prats de Lluçanès. Posteriorment, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva atendran els mitjans de comunicació. Els consellers visitaran l’Ajuntament de Prats de Lluçanès posteriorment.

La visita a les fosses exhumades està oberta als mitjans de comunicació i a tota la ciutadania.

El Pla d’actuacions en fosses de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, impulsat pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, contempla actuacions a l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central, Girona, Lleida i a les Terres de l’Ebre. A més de les actuacions previstes a curt termini, el Pla també inclou la sistematzació dels protocols d’actuació i la planificació de futures intervencions. S’estableix així una dinàmica clara, formal i continuada de treball per a la recuperació de restes de persones desaparegudes.

Precisament, la setmana passada es van extreure mostres d’ADN dels cossos de la fossa de Puigvistós, oberta el 2004. Consulteu la notícia aquí.