L’Ajuntament de Prats de Lluçanès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració d’agents públics i privats han implulsat la redacció del Pla Local de Salut. Aquest pla d’acció va estar aprovat a la sessió del ple ordinari de novembre i es pot consultar en aquest enllaç.

L’any 2018, l’Equip d’Atenció Primària de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Lluçanès, va posar en marxa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, un diagnòstic de salut participatiu, involucrant-hi, a més de les institucions promotores, múltiples representants de la societat civil, amb els quals es va constituir el primer Grup Motor de Salut Comunitària.

Com a resultat d’aquest treball col·lectiu, es va poder elaborar un perfil de salut del municipi, plasmat en el document “L’estat de salut de la població de Prats de Lluçanès” (2021).

Un cop assolida aquesta fita, i mantenint tant l’esperit participatiu com l’enfocament transversal de la salut aplicats durant la fase de diagnosi esva voler donar continuïtat a aquest procés, amb la redacció del “Pla d’Acció”, que identifica els reptes principals i estableix les accions que es duran a terme durant els propers quatre anys, en matèria de salut pública: protecció, prevenció i promoció.

La regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny,argumenta que aquest és un document de pauta que ha de guiar l’acció política i tècnica de l’ajuntament i que buscarà implicar a tota la població en la millora de la seva salut, individual i comunitària. Al mateix temps, agraeix la implicació de totes les persones que hi han participat i que han ajudat a detectar les necessitats en salut dels pradencs i pradenques.