PLE ORDINARI 20/11/2019

PROPOSTES D’ACORD:

-Moció pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis

Entre 1939 i 1945 més de 9300 persones republicanes catalanes i espanyoles van passar pels camps de concentració nazis.

El camp de  Ravensbrück va ser l’únic dissenyat per a dones i infants i hi van morir 92.000 persones. És el camp on van fer cap la majoria de les dones republicanes catalanes. Dones que han estat silenciades per la història i a qui hauríem de fer més visibles.  Dues d’elles són la Neus Català i la Conxita Grangé.

És necessari crear espais de memòria,  ja que són una eina imprescindible per fer pedagogia dels valors de la pau, de la tolerància i del respecte.

El Grup Municipal d’ERC – AM de Prats de Lluçanès va proposar al Ple acordar que es posés el nom de Neus Català, Conxita Grangé, o de la resta de republicanes deportades i perseguides pel nazisme i feixisme en un carrer o espai municipal i que s’instal·lés una placa on s’expliqués la seva biografia.

Aprovada per unanimitat.

-Moció per seguir impulsant un programa de memòria històrica

Tenint en compte que comptem amb uns Espais de Memòria i que la passada legislatura es va engegar el potent programa de recuperació de la memòria històrica “Anem de tard”. Sabent que la tasca i objectius iniciats amb aquest programa, fins ara amb èxit, deixen palès que encara hi ha molt treball per a seguir fent, per justícia, memòria i dignitat, el grup d’ERC – AM va proposar mostrar el compromís de l’Ajuntament en ple amb la memòria històrica i instar a l’equip de Govern municipal perquè continués el programa de memòria històrica “ANEM DE TARD”.

Aprovada per unanimitat.

-Moció per un pla de dinamització comercial

Tenint en compte el teixit comercial i el seu potencial, i les amenaces que té, vam instar l’Ajuntament a elaborar el “PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL DE PRATS DE LLUÇANÈS”, involucrant-hi tots els agents.

Tot i que aquesta moció es va presentar, també, al ple de 18 de setembre on se’ns va demanar posposar-la, i coneixedors de la importància que té, després de sis mesos de govern i dos mesos del darrer ple, l’equip de govern encara no ha informat de cap acció dirigida a aquest sector.

 Retirada altre cop. L’equip de govern va tornar a demanar temps.

 “CONTES DES DE LA PRESÓ” d’Oriol Junqueras

La Sala de l’U d’octubre de Prats de Lluçanès va quedar plena per viure la presentació d’aquest llibre. Sota el títol COMBATEM LA REPRESSIÓ, l’acte organitzat per ERC Prats de Lluçanès va comptar amb la participació de Sergi Sol, membres del col·lectiu FreeJunqueras i amb el pare del President d’ERC, Artur Junqueras.

Agraïm a tothom l’assistència i continuem més ferms que mai, amb determinació, treballant per la llibertat!