El diumenge 6 de novembre es posarà en marxa el nou servei de canguratge gratuït impulsat des de l’Ajuntament de Prats. S’oferirà en horari de 2/4 d’11 a 1 del matí, a la Sala de l’U d’Octubre, tots els diumenges fins el 18 de desembre.

Segons declara la regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, el projecte s’impulsa amb l’objectiu d’oferir una atenció bàsica, ludicosocial i d’educació en el lleure als infants, alhora que es facilita l’alliberament de temps per a les famílies, sobretot a les dones, perquè són majoritàriament les que s’encarreguen de la cura. A més, les famílies podran aprofitar per fer les seves compres setmanals o nadalenques al mercat i a les botigues del poble i dinamitzar així el comerç local.

El servei per infants de 0 a 14 anys s’oferirà a la Sala de l’U d’Octubre i anirà a càrrec de l’empresa Puntuajocs.

Les famílies interessades han d’omplir setmanalment un formulari amb les dades dels infants que trobaran en aquest enllaç: https://pratsdellucanes.cat/serveis/servei-de-canguratge/

A més, el primer dia de servei, la persona responsable que acompanyi l’infant ha de signar l’autorització i el compromís per participar-hi. Els documents es facilitaran i se signaran presencialment.

Aquest servei es desplega gràcies al suport del Consorci d’Osona de Serveis Socials, concretament de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI, a través del programa Temps x Cures, finançat pel Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, dins el Pla Corresponsables (2021-2023), el qual és una nova política pública creada per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i per la Violència de Gènere, del ministeri d’Igualtat.