La Setmana de la Gent Gran és una proposta dinamitzadora amb l’objectiu de potenciar la participació de les persones d’edat avançada del municipi en activitats i tallers. Se celebra amb motiu del Dia Internacional de la gent gran, l’1 d’octubre, proclamat el 1990 per les Nacions Unides.

La programació inclou activitats de lleure, de foment dels hàbits saludables i intergeneracionals amb els centres educatius del municipi, entre el 25 de setembre i l’1 d’octubre.

El tret d’inici a les activitats serà el dilluns, 25 de setembre, amb el campionat de botifarra, domino, parxís, rummikub i truc, a l’Espai Social de la Gent Gran, a partir de les 3 de la tarda.

El dimarts, 26 de setembre, s’organitza una sortida a Cotlliure i a la Costa Vermella. L’activitat té un cost de 52 euros i inclou les despeses del transport, el guia, la visita i el dinar. Inscripcions i més informació al Centre de dia (SAIAR) Bonasort o al telèfon 938 560 315 fins al 20 de setembre.

Dijous, 28 de setembre, tindrà lloc l’activitat intergeneracional amb alumnes de cicle mitjà de l’Escola FEDAC i de l’Escola Lluçanès, que consistirà a jugar a la petanca. A partir de les 3 de la tarda, a la pista de petanca del Passeig del Lluçanès.

Divendres, 29 de setembre, es farà la primera caminada de la nova edició del cicle “El Lluçanès cap als 100”, a les 9 del matí, a la plaça U d’Octubre. Es tracta d’una proposta intergeneracional, que comptarà amb la participació de l’Escola FEDAC i l’Escola Lluçanès. A la tarda, a partir de les 5, a l’Espai Social de la gent gran, es farà un taller de cuina amb aliments de temporada per fer front a l’hivern amb una bona salut.

La fi de festa serà el diumenge, 1 d’octubre, amb la Festa d’homenatge a la gent gran que engegarà amb la Missa cantada per la Coral Sant Jordi de Prats a les 12 del migdia, a l’Església Parroquial. A partir de 2/4 de 2 del migdia, al pavelló municipal, es farà un dinar. La recollida dels tiquets és a Cal Bach fins al 27 de setembre per un preu acompanyant de 24€. Seguidament, el grup d’amics 9,S Navàs-Palà oferirà una actuació musical.

Inscripcions

Les inscripcions a les diferents activitats es poden realitzar presencialment a l’Espai Social (a les tardes), al Centre de dia o al telèfon 938 560 315, fins al 22 de setembre.