Del 28 de juliol al 27 d’agost les persones a partir de 16 anys empadronades al poble van poder participar al procés participatiu del Pla Local de Salut de Prats per tal de donar la seva opinió sobre les necessitats i/o problemàtiques en l’àmbit de salut del poble.

En total hi han participat 343 persones, 281 de les quals van respondre en format digital i 62 persones ho van fer en format presencial a Cal Bach, a la Farmàcia Viver de Prats i a l’ABS Lluçanès.

La problemàtica que més preocupa a les persones que hi van participar és l’envelliment de la població i de les persones grans que viuen soles, en segon lloc, les conductes de risc, incloent l’assetjament i addiccions en adolescents i en tercera posició les conductes incíviques.

A continuació, també es van detectar com a necessitats els serveis sanitaris poc accessibles (farmàcia de guàrdia, servei de pediatria i altres serveis especialitzats), el medi ambient que inclou la contaminació per purins, incendis i malbaratament de recursos, la mobilitat (abús del cotxe, excés de velocitat, voreres en mal estat), els trastorns de salut mental, la sensació d’inseguretat (robatoris), l’abús de pantalles, la manca d’habitatge de lloguer accessible i de lloguer social, les conductes discriminatòries, l’excés de pes i baixa activitat física i la baixa participació de les persones més vulnerables.

Tal com indica la infografia que podeu consultar a continuació, les necessitats més repetides han estat en primer lloc les conductes incíviques, la mobilitat, en segon lloc i en tercer lloc, l’envelliment.

Amb els resultats del procés participatiu, es preveu que a finals d’aquest mes de setembre es reuneixi de nou el grup motor del Pla Local de Salut format per col·lectius de diversos àmbits.

A partir d’aquí es definiran les accions concretes a desenvolupar en el període 2022-2025 en funció d’aquestes problemàtiques detectades.

La regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, agraeix la implicació de totes les persones que hi han participat i que han ajudat a detectar les necessitats en salut dels pradencs i pradenques.