Una setmana després d’anunciar la creació de la Borsa Solidària de Prats de Lluçanès amb persones voluntàries del municipi l’Ajuntament promou una iniciativa perquè el voluntariat pugui apadrinar a persones que viuen soles o que ho han sol·licitat perquè el dia a dia durant l’episodi de confinament se’ls faci menys feixuc. D’aquesta manera, mitjançat videotrucades o trucades telefòniques podran compartir experiències i vivències per continuar enfortint la xarxa social.

És per això que l’alcalde Jordi Bruch explica que la iniciativa se suma a la tasca que es fa des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Lluçanès i Serveis Socials, i que en cap cas la substitueix, sinó que la complementa.

Bruch insisteix en què cal fer cas a les mesures i confinar-se a casa per prevenir la propagació del coronavirus.

Vull formar part de la Borsa Solidària de Prats de Lluçanès?

Per formar part d’aquest voluntariat només cal escriure al whatsapp municipal 661 545 638 i tenir molt presents les mesures de seguretat com mantenir les distàncies mínimes de seguretat, portar guants i renovar les mascaretes regularment.

A hores d’ara les persones voluntàries que s’hi han inscrit ja han repartit mascaretes per tot el municipi a les persones que ho han sol·licitat, han recollit les 600 tovalloles per centres hospitalaris i residencials o s’han sumat al grup de cosidores del poble que elaboren mascaretes de roba per la ciutadania i bates de plàstic pel personal sanitari.

Des de l’Ajuntament de Prats es dona les gràcies per la responsabilitat, generositat i compromís dels pradencs i pradenques davant de la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, també s’agrairà que contacteu al 661 545 638 si creieu que alguna persona del vostre entorn pot necessitar l’ajuda o suport del voluntariat.