L’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha aprovat aquest dimarts una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, per demanar l’amnistia per als presos polítics i en defensa del dret d’autodeterminació. Ho ha fet aquest vespre en un ple extraordinari convocat a les 8 de manera urgent després de conèixer la sentència a primera hora del dilluns i que condemna a penes d’entre 9 i 13 anys a Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa.

El text, presentat conjuntament pels quatre grups polítics amb representació al consistori, ha estat llegit pels 11 càrrecs electes de l’Ajuntament i s’ha aprovat unànimement.

Després de la seva aprovació, totes les persones assistents a la sala han aplaudit per rebutjar la sentència emesa pel Tribunal Suprem.

Finalment, l’alcalde de Prats, Jordi Bruch, ha instat a la ciutadania a participar de les mobilitzacions programades en els propers dies, tant a nivell nacional com del municipi, per tal d’exigir la llibertat dels presos i preses polítiques.

Podeu recuperar la sessió del ple aquí.