Entre el 16 i el 21 d’octubre a Prats de Lluçanès es realitzaran cinc murals de grans dimensions al centre del poble a càrrec de creadors visuals, pintors i muralistes de l’escena nacional i internacional. La temàtica escollida pel projecte d’art urbà són les Festes de Sant Joan i els Elois i el Contrapàs, amb motiu del festival ‘Osona Art i Mur’.
Es tracta d’una iniciativa creada per descobrir la història i el patrimoni de Prats a través d’intervencions artístiques implantades als carrers del municipi. Amb l’ajuda d’un mapa es podrà resseguir, en qualsevol moment de l’any, la ruta d’art i conèixer el llegat històric del poble. Les parets del poble que s’ompliran de color i llum són:
- Carrer Major, 75. Mural pintat a càrrec de l’artista francès Zoer. Dona un cop d’ull al seu Instagram per veure els treballs de l’artista.
Artista francès. La pintura acrílica i a l’oli són els mitjans preferits d’aquest artista figuratiu. Els utilitza per qüestionar el futur de les substàncies industrials. Interpreta el romanticisme dels espais en mutació, on la forma esdevé un traç i el color es crema.
- Carrer de la Reforma, 3. Mural pintat a càrrec de Twee Muizen. Dona un cop d’ull al seu Instagram.
Duet artístic espanyol format per un graduat en Belles Arts i una dissenyadora de moda. Combinen els seus estils en les seves obres per crear un univers oníric, fantàstic i ple de naturalesa. En el mural, utilitzen el traç com a forma primordial d’expressió.
- Carrer Major, 41. Mural pintat per Sergi Bastida. Dona un cop d’ull al seu Instagram.
Artista català. Sempre té com a objectiu que els seus murals quedin integrats en l’ambient d’on els pinta, arribant a condicionar el contingut de l’obra segons això. Es fixa molt en les formes i dimensions dels murs que intervé. Intenta donar un missatge a l’espectador amb imatges o frases.
- Plaça Vella, 16. Mural a càrrec de Wedo Gas. Dona un cop d’ull al seu Instagram.
Artista espanyol afincat a Barcelona. En les seves obres reflexa molts llocs diferents. Treballa des de la perspectiva del naturalisme, i fa servir la tècnica del traç marcat, aconseguint així que els seus murals semblin quadres gegants.
- Carrer Mateu Garreta, 1-3. Mural participatiu amb l’artista Chu Doma i els infants i joves de les escoles Lluçanès i FEDAC Prats i l’Institut Castell del Quer. Dona un cop d’ull a l’Instagram de l’artista per veure els seus treballs.
Artista polifacètic nascut a Buenos Aires. Es desenvolupa en diferents pràctiques, formats i tècniques, contraposant la vida urbana, la ciència i la natura. La seva obra s’expressa en construccions geomètrico-expressionistes que obren el joc a allò simbòlic.
Aquest serà un mural participatiu especial, ja que l’artista argentí Chu Doma comptarà amb el suport i ajuda dels nens i nenes de les escoles i institut que intervindran en el procés de creació de la peça artística entre els dies 17 i 19 d’octubre.
Inauguració oficial del projecte: dissabte 22 d’octubre a Prats
A més, Prats serà nucli central de la iniciativa, ja que acollirà la inauguració oficial del projecte el dissabte 22 d’octubre. Durant tot el matí, els jardins de la Farmàcia Vella s’ompliran d’activitats obertes a tota la ciutadania, amb una taula rodona on es debatrà sobre l’art urbà en petites comunitats. També hi haurà l’actuació de dansa urbana ‘En Proceso’ dirigida i coreografiada per Ruth Prim. Als mateixos jardins hi haurà jocs i activitats per a tots els públics.
Prats és un dels municipis del Lluçanès participants, juntament amb Sant Bartomeu del Grau i Alpens. També hi participen Sant Julià de Vilatorta i Manlleu.
La iniciativa, en la major part, està finançada a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i ha estat impulsada pel Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i produïda per Trànsit Projectes i B-Murals.