El ple ordinari del mes de juny de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha estat marcat per l’aprovació de procediments de tràmit majoritàriament.

D’aquests, en destaquen l’aprovació de les noves subvencions a comerços i empreses, per al foment de l’ocupació i la reforma o obertura de nous establiments. Aquesta serà la tercera adjudicació d’aquests ajuts, que cada any han assolit un nivell més alt d’implementació.

La sessió plenària també ha servit per aprovar una nova modificació al pressupost, que inclou una nova plaça a la brigada municipal, les noves pilones del capdamunt del carrer Major o el projecte d’altaveus al mercat.

Tal com ha explicat l’alcalde Isaac Peraire, el projecte de posar altaveus al mercat és una proposta del Consell d’infants que l’equip de govern ja ha fet seva i treballa per aplicar-la al més aviat possible. Proposta que la Unió de Botiguers i Comerciants també posava damunt la taula.

Precisament, el ple també ha aprovat el reglament del Consell d’Infants, que regirà les noves edicions.


Un altre punt de tràmit que ha validat el ple ha estat el nou conveni de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, l’EMAL.  En aquest punt, l’alcalde ha exposat una valoració pública molt positiva del primer any de funcionament del servei i l’ampliació per aquest segon curs.

Al torn d’informacions, precs i preguntes, els grups han valorat les Festes de Sant Joan i els Elois 2018, i també s’ha informat de la nova senyalització de l’àrea d’autocaravanes.