El ple ha aprovat el pressupost de 2.810.904 euros per l’any 2020, així com la plantilla de personal municipal per l’any vinent, amb els vots a favor de Junts per Prats i Movem Prats, i els vots en contra d’ERC i el RAP.

El pressupost per l’any vinent contempla 532.000 euros en inversions. Segons ha exposat l’alcalde de Prats, Jordi Bruch, alguns dels projectes més destacats per l’any que ve són la compra de Ca l’Andreuet on es destinaran 210.000 euros per potenciar la que ha d’esdevenir una illa cultural al costat del que serà el nou Teatre Orient, on s’hi estudiarà poder ubicar una nova Biblioteca en aquesta zona qualificada per a equipaments, l’ampliació dels jardins municipals com a pol d’atracció per acollir-hi fires, festes i esdeveniments al mig del poble i, al mateix temps, garantir la conservació d’aquesta casa modernista.

Bruch també ha remarcat la definició del nou Teatre Orient de forma participativa o l’actualització de les instal·lacions de la Sala Polivalent. També ho seran la millora de la gestió de les festes amb una reducció important en els costos i optar per una gestió més eficient amb la posada en funcionament d’una renovada Comissió de Festes.

També es preveuen canvis en diversos equipaments escolars i esportius, com ara la construcció d’una pista de pàdel coberta o la millora a les instal·lacions del bar de la piscina i el camp de futbol. L’equip de govern ha definit els nous pressupostos com un “exercici de responsabilitat i necessitat de servei públic”.

Destaca també la partida de 10.000 euros que es destinarà íntegrament als primers pressupostos participatius de Prats, en què es recolliran les propostes de millora que faci la ciutadania i, després de passar l’aval tècnic i garantir que són de competència municipal, començarà un procés de votació en què es portarà a terme la proposta que compti amb més suport.

Per la seva banda, tant ERC com el RAP, han agraït a l’equip de govern que s’hagi compartit prèviament el document dels pressupostos per tal d’aportar-hi suggeriments.

La portaveu d’ERC, Montse Boladeres, ha considerat justa la inversió de 10.000 euros als pressupostos participatius exposant que s’hauria de valorar altres partides amb una inversió més gran, com és la compra de Ca l’Andreuet. Jordi Bruch li ha contestat que des de l’equip de govern es creu que és suficient invertir-hi aquesta quantia i la disposició d’anar-la augmentant a mesura que vagi creixent la cultura participativa. A més, ha exposat que es creu fermament en la repercussió econòmica, social i cultural que pot tenir la compra de Ca l’Andreuet, més coneguda per l’antiga Farmàcia.

Per la seva banda, la regidora del RAP, Queta Bosch, ha precisat que la compra l’edifici de la farmàcia vella és “difícil i costosa” i que els agradaria “saber quina funcionalitat tindrà d’entrada”. Bruch, li ha recordat l’aposta per ampliar els jardins municipals, la voluntat de poder-hi projectar la nova biblioteca amb accés als jardins i al Passeig del Lluçanès, entre d’altres.

Finalment, Jordi Bruch ha explicat que l’endeutament municipal augmenta un 22% respecte el 2019, tenint en compte l’herència del projecte dels vestidors que ha anat augmentat el cost. Tot i així, Bruch ha exposat que amb les noves inversions previstes se segueix estant per sota de l’endeutament permès per la llei i ha recordat que aquesta dada no és del tot definitiva, ja que en alguna de les inversions s’aconseguiran subvencions per part de la Diputació i de la Generalitat. “Aprovem un pressupost irresponsable, ja que s’ha reduït en 650.000 euros respecte l’actual pressupost aprovat per l’anterior equip de govern”, ha conclòs.

En la sessió també s’ha aprovat la comissió de seguiment del Reglament de Participació ciutadana de Prats. La seva funció és la de desplegar el reglament de participació ciutadana, avaluar el seu funcionament i vetllar pel seu compliment.  S’han designat com a membres de la comissió al regidor de Participació, Isaac Romero, i les regidores i portaveus de cada grup polític, Montse Juvanteny, Montse Boladeres, Queta Bosch, així com el tècnic municipal de participació, Paco Garcia.

Podeu recuperar el vídeo complet del ple en aquest enllaç.