L’últim Ple de l’any 2018 que es va celebrar aquest dimarts al vespre va aprovar la moció presentada pels grups ERC Prats i PDeCAT Prats de donar ple suport a la decisió dels presos polítics Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn d’iniciar una vaga de fam en denúncia a l’actuació del Tribunal Constitucional, que amb la seva manera de procedir davant dels recursos d’empara presentats pels presos polítics evita l’accés de les seves peticions als Tribunals Europeus i Internacionals.

Així mateix la moció també contempla donar suport a totes les accions judicials impulsades pels presos polítics per tal d’aconseguir que es revisi una presó provisional totalment injusta i exigir al Tribunal Constitucional que resolgui els recursos d’empara presentats pels presos polítics.

D’altra banda, el ple també va aprovar, amb els vots de tots els grups, la moció presentada pel PDeCAT Prats per lamentar els fets ocorreguts el passat 20 de novembre a Vacarisses quan es va produir el descarrilament d’un tren a la línia R4 Manresa-Sant Vicenç de Calders que va causar una víctima mortal i diversos ferits i denunciar la greu i crònica situació de les infraestructures de Rodalies de Catalunya.

Finalment, en el punt de precs i preguntes, el regidor del PDeCAT Prats, Jordi Bruch, va demanar a l’equip de govern una valoració de la passada Fira de Santa Llúcia, sobretot en relació al nombre de paradistes, que van exposar que els semblava menor respecte altres anys. En aquesta línia, la regidora de Promoció del Municipi, Montse Juvanteny, va recalcar que les condicions meteorològiques van condicionar el fet que paradistes habituals no hi vinguéssin.

Per la seva banda, l’alcalde de Prats, Isaac Peraire, va destacar la Importància de la III Trobada de Tallistes, “una proposta molt potent a consolidar com a municipi”. Així com també l’èxit de la jornada sobre la pesta porcina africana.  Tots ells actes que van ajudar a omplir de contingut la fira.

També va destacar la visita del President de la Generalitat, Quim Torra: “Ens vam sentit honorats de rebre la visita del President que va copsar l’ambient i va ajudar a donar importància el sector de la fira i al poble en sí.” Peraire va explicar que durant la visita es van fer tres reclamacions al President: els treballs fets sobre la reforma horària, la memòria històrica i el compliment de la voluntat popular del Lluçanès, expressada a la consulta per la creació de la comarca del Lluçanès.

Els regidors van tancar el ple desitjant bones fetes a tothom, però alhora amb un emotiu record  i suport als presos i exiliats polítics que hauran de passar aquestes festes a la presó o a l’exili perquè, segons va expressar Peraire “es troben immersos en una repressió política intolerable i injustificada”.