Ja fa un any

Aviat farà un any que es van celebrar les eleccions municipals 2019. Cent trenta-vuit (138) pradenques i pradencs van fer confiança en la nostra agrupació d’electors, República Activa de Prats de Lluçanès. Una agrupació amb gent diversa, amb il·lusió, amb idees fermes i amb ganes de treballar pel poble.

Ha passat un any i n’hem tret un gran aprenentatge, sobretot del funcionament de l’administració local que és la més propera al ciutadà. Continuem amb la mateixa força que el primer dia i ara amb més experiència que quan vam iniciar aquest camí.

Estem satisfets del treball realitzat durant aquest temps i agraïts a tothom pel suport que ens heu anat mostrant dia a dia.

Covid19

Prats de Lluçanès ha estat dels municipis amb menys casos de COVID19. En total vuit (8) casos positius confirmats i cent vint-i-set (127) casos positius sospitosos, segons les dades de la Generalitat a data 10 de maig. http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus

Esperant que continuï així, hem de seguir esforçant-nos per mantenir la Covid-19 a ratlla. Tan sols depèn del nostre comportament i que prenem totes les precaucions sanitàries que ja coneixem. Us demanem de continuar amb aquesta corresponsabilitat per fer front a la pandèmia.

Per altra banda, estem d’acord amb el govern municipal quan demana un desconfinament específic pel nostre territori, però ens hauria agradat tenir veu en el debat.

Reiterem el nostre agraïment a tots els cossos sanitaris per la feina que han fet i fan, i els riscos que prenen dia a dia, sense oblidar-nos del personal que és a les residències de la nostra gent gran.

La crisi que ens ve al damunt

Estem preocupats pel futur. No sabem com serà després del confinament per la Covid-19, ni quins canvis, ni quines transformacions crearà. Però tenim clar que ens afectarà econòmicament.

Hem d’avançar-nos als esdeveniments. Demanem al govern municipal que estudiï el pressupost municipal per veure quines partides no són prioritàries dins la despesa prevista pel 2020 i poden ser emprades per ajudar a tots els pradencs i les pradenques (empresaris, comerços, autònoms, famílies…). 

Coses que ens ensenya aquesta pandèmia

Aquests dies ens reafirmem de la importància del comerç de proximitat. Al Lluçanès tenim varietat de productes sense necessitat d’anar a grans superfícies, productes de km0 i de qualitat.

També ens hem adonat que el confinament ens fa ser ambientalment més saludables.

De tot plegat creiem que ens caldrà fer un nou plantejament de les nostres rutines diàries que inclouen un ús exagerat dels combustibles fòssils.