QÜESTIÓ DE RESPONSABILITAT

En reiterades ocasions hem deixat constància de les nostres diferències amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. En gran part ho hem fet per denunciar els riscos que pot comportar pel poble una mala gestió econòmica, com és el cas dels Pressupostos Municipals del 2017 on, entre altres coses, per aquest any es preveu recaptar un 10% més de l’impost de l’IBI, un augment que ens afectarà a la butxaca de tots el ciutadans. Havent tirat endavant només petites accions, l’Ajuntament ha aconseguit empitjorar, els números verds que va trobar de l’anterior mandat.

També discrepem en la manera que s’ha tirat pel dret en el Projecte d’Hotel d’Entitats. El total del nou equipament es preveu que s’acosti al mig milió d’euros i que es pagui amb un crèdit, ja que de moment no hi ha prevista cap subvenció. A més, el projecte no s’ha sotmès a concurs públic ni s’ha comparat en cap altre opció tècnica o econòmica.

Però una bona gestió de l’Ajuntament també passa per ser responsable en les decisions més quotidianes. Amb això ens referim amb el desgavell viscut amb el tall d’aigua que vàrem patir tots els veïns i que encara ara ningú n’ha assumit cap responsabilitat, quan és ben sabut que l’administració local és qui ha de vetllar per aquestes instal·lacions. I, en cas que calgui, avisar a tots els ciutadans del perill que pugui comportar la situació. Espolsar-se les culpes a través de les xarxes socials no és mai la millor solució, segur.