PLE ORDINARI 18/09/2019

El grup d’ERC vam presentar les següents PROPOSTES D’ACORD:

Moció en defensa de la pagesia

Vam proposar l’adopció d’acords que insten l’Ajuntament a donar suport al sector, potenciar la producció de proximitat, impulsar programes de dinamització, propiciar el relleu generacional i facilitar l’ús d’energies renovables.

Aprovada per unanimitat.

Moció de suport al Correllengua 2019

Vam plantejar donar suport al Correllengua  2019, i, expressament, a grups i entitats del Lluçanès interessats en organitzar-lo.

Aprovada per unanimitat.

Moció en favor de la vaga pel clima

Vam demanar donar suport a la 3a VAGA PEL CLIMA DEL 27S i posar en marxa urgentment mesures encaminades a la reducció a zero d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Continuar promovent el “porta a porta”, millorar el servei i el % de recollida selectiva, seguir fomentant l’eficiència energètica d’edificis municipals i promoure la mobilitat sostenible (nou sistema de transport públic i desplaçaments a peu).

Aprovada per unanimitat.

Moció per un pla de dinamització comercial

Tenint en compte el teixit comercial i el seu potencial, i les amenaces que té, vam instar l’Ajuntament a elaborar el “PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL DE PRATS DE LLUÇANÈS”, involucrant-hi tots els agents.

Retirada. L’equip de govern va demanar temps.

PREGUNTES a l’Equip de Govern:

-Vam oferir-nos a treballar conjuntament per la commemoració del dia 1 d’octubre

-Vam suggerir publicitar el “bus a demanda”

Zona blava: vam demanar que abans d’eliminar-la s’atengui a la participació ciutadana (de la que tant parla l’Equip de Govern). Se’n va fer cas omís.

Consell Escolar Municipal: vam suggerir que, limitats els participants, n’hi hagi un del govern i un de l’oposició (a banda de l’alcalde).

Reforma horària: vam interessar-nos per la visita del director de l’Oficina per la Reforma Horària i vam oferir-nos per seguir treballant en aquest àmbit.

Vam agrair al Llorenç Vall, la tasca feta al servei del poble durant 40 anys, i li desitgem molta sort.