1.026 dones han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles des de l’1 de gener de 2003, quan es van començar a comptabilitzar oficialment les víctimes de la violència masclista.

És per això que en el marc dels actes previstos entorn al 25 de Novembre, Dia mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès instal·la l’exposició Violència masclista en la parella: Desmuntem mites? a la Sala Cal Bach.

El regidor d’Igualtat, Isaac Romero, explica que l’exposició proposa la revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista per desnormalitzar el que es considera normal quan ja són 50 les dones que han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles a tot l’Estat, 7 de les qual s’han matat a Catalunya. “Diem prou a les violències masclistes, no podem tolerar que el balanç de víctimes a dia d’avui s’equipari al balanç total registrat l’any passat”, remarca el regidor d’Igualtat.

Per aquest motiu, la programació del dia mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones s’allargarà durant tot el mes de novembre per visualitzar, encara més, una xacra que malauradament encara és tan present, explica Romero.

Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?

Des del dimarts 5 de novembre fins el dimecres 13 de novembre, l’exposició es podrà visitar a Cal Bach de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda, els dimecres de 8 del matí a 7 de la tarda i el cap de setmana de 10 del matí a 2 del migdia.

L’exposició de l’Institut Català de les Dones proposa la revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i desmunta la creença que som persones incomplertes que necessitem buscar-ne una altra per aconseguir la plenitud, que s’ha de renunciar a tot per amor, que si algú sent gelosia és perquè t’estima o que és necessari patir per poder mantenir una relació.

Alhora, ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures de violència masclista.