ℹ️ Agents Rurals de la Catalunya Central s’informa:

Avui comença un dels episodis de risc d’incendis forestals MÉS DUR dels darrers 20 anys, tant per intensitat com per durada. Anirà augmentant durant la setmana, arribant al seu màxim entre dissabte-diumenge. És el mateix moviment de masses seques que està afectant a Grècia i Turquia.

S’ha activat el nivell 3️⃣ del Pla Alfa, per risc extrem d’incendis forestals ???, en molts municipis de Catalunya. A banda del tancament de massissos forestals, el Pla Alfa 3 comporta:

⛔ Aturada dels treballs forestals
⛔ Aturada dels treballs que generen risc d’incendi forestal, com el manteniment de vegetació de vorals de carreteres, ús de bufadors i radials, etc. i que havien d’estar prèviament autoritzats.
⛔ Prohibició de la caça.
? Prohibició de fumar en terreny forestal.
⛺? Prohibició d’acampar en terrenys forestals.

❗Els treballs de la sega cel cereal ??, tot i que ja finalitzen, mantenen la regulació: recol·lectores i embaladores han de disposar dels elements d’extinció ???? i si volen treballar de 14 ? a 17 ?hores, han de ☎️ trucar als Agents Rurals (935617000) per indicar la posició de la màquina. Els tractors amb remolc que hi donin suport han de dur un ?extintor amb base d’aigua.
⛔ No es poden usar picadores.
ℹ️ ? La resta de treballs agrícoles no estan sotmesos a regulació, però es recomana evitar les hores centrals del dia pel risc d’accidents.

‼️ En les properes hores i dies, és possible que per part de la Generalitat es dictin altres restriccions d’activitats en el medi natural: eviteu planificar-hi sortides almenys fins diumenge.

Podeu consultar els municipis amb activació de Pla Alfa a l’enllaç: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/mapa-pla-alfa/

Gràcies per la vostra col·laboració amb la prevenció d’incendis forestals ???