La Fira de Santa Llúcia de Prats de Lluçanès ha sumat una nova edició d’èxit aquest diumenge 12 de desembre.

Des de primera hora del matí la plaça de la Roca Xica es va omplir amb la mostra de bestiar equí, oví, boví de Nadal i maquinària agrícola. Com és tradició, els carreters del Lluçanès van preparar l’esmorzar de fira. Al mateix lloc es va poder admirar la demostració de ferrar cavalls i el concurs d’escultures amb motoserra, on es va imposar la talla creada per Roger Egea.

Durant tot el matí, el centre del poble es va omplir de parades d’artesans, productors i elaboradors de proximitat i productes nadalencs, així com les parades del mercat setmanal. En el marc de la Fira es va inaugurar la tercera edició del Mercat de Nadal de la plaça de l’Església que es podrà visitar també els dies 18 i 19 de desembre i els dies previs a Nadal, 22, 23 i 24 de desembre.

El regidor de Fires, Josep Vilà, en fa una bona valoració i destaca que durant la jornada centenars de persones van passejar i comprar a la Fira generant un impacte econòmic molt ben rebut per firaires i comerços.

La fira tematitzada en el món del cavall ha servit per continuar visbilitzant la pagesia i l’essència del territori. De fet, el dissabte previ a la fira es va organitzar la jornada tècnica ‘Oportunitats de les Rutes de Turisme Eqüestre’, on es van tractar, entre d’altres qüestions, l’homologació dels recorreguts eqüestres a Catalunya i l’actualitat de la formació al sector eqüestre.

La cultura també va esdevenir una atracció central de la Fira dinamitzant i aportant reflexió a diferents espais del poble. El primer acte es va celebrar divendres 10 de desembre, a les 10 del vespre, a la Sala Polivalent Municipal, on es va gaudir de la proposta íntima de circ de Madame Gaüc ‘Fil’.

El mateix diumenge de la Fira, en el marc del Festival Itineràncies d’hivern, petits i grans van poder gaudir d’escenes culturals gratuïtes al carrer. L’obra Amer Kabanni amb ‘Runa’ (work in progress) als Jardins de Cal Bach, ‘Sfumato’ de la companyia Llum de Fideu que va recórrer els Jardins de Cal Bach o l’espectacle còmic i visual ‘A la fresca’ d’Anna Confetti que va arrencar somriures a la plaça de l’Església.

Coincidint amb la Fira de Santa Llúcia també s’han donat a conèixer els guanyadors del segon concurs de versions de la nadala “Fum, Fum, Fum”, arrelada al nostre país gràcies al músic i pedagog pradenc Joaquim Pecanins.

La proposta guanyadora en la categoria de millor versió professional de grups i solistes és la del grup Nassau que s’emporta un premi de 500 euros que també inclou la gravació del videoclip de la cançó a Prats. La categoria de millor versió coral ha quedat deserta.

Properament es podrà escoltar la cançó guanyadora a través dels canals habituals de l’Ajuntament.

Podeu recuperar la galeria d’imatges de la Fira en aquest enllaç.