Dansa i tradició

  179

  Carrer Sant Marçal, 5 (Casal del Jovent)
  93 850 80 16
  rreixach@xtec.cat

  El grup Dansa i tradició de Prats de Lluçanès va constituir-se a finals del 1993, i va començar les seves activitats l’any 1994. Des de llavors s’encarrega de mantenir i impulsar les danses vives de la nostra vila a part de fomentar també altres activitats de cultura popular. Anualment organitza i assaja la Trencadansa, el Ball dels Romeus, els Balls de bastons, el Ball de Cinquagesma i el Contrapàs. Des dels inicis va organitzar l’arribada de la Flama del Canigó, una tasca que va deixar el passat 2015, i l’any 2000 i els següents va promoure una campanya per a recuperar el costum de posar canyes als balcons uns dies abans de reis.

  Al llarg dels anys ha participat en aplecs, festes i trobades arreu del territori català, i també en xerrades, congressos i seminaris a part d’ensenyar les danses en diferents cursets, jornades i centres d’educatius.

  La difusió dels balls i danses del poble continua sent una constant de l’associació i per això s’han creat i repartit díptics informatius i es mantenen contactes periòdics amb diferents mitjans de comunicació a través d’articles, comentaris i reportatges, i també presencialment. L’associació disposa d’un arxiu documental amb àlbums per a cada dansa o activitat on es recullen articles de premsa, programes, díptics, invitacions,etc, i sobretot moltes fotografies ordenades per anys, amb les llistes dels balladors corresponents.