Coral Sant Jordi

  150

  c. Orient, 10 (Espai Social de la Gent Gran)

  La coral Sant Jordi de Prats de Lluçanès va ser fundada l’any 1992 sota la direcció de Ramon Masramon. L’entitat va néixer vinculada a l’aleshores anomenat Club de Jubilats Sant Jordi del poble. Molts dels cantaires que es van sumar al projecte havien format part del desaparegut Orfeó del Lluçanès, que va deixar l’activitat a mitjans dels anys 50 del segle XX.

  Durant anys, l’entitat va participar en les trobades corals dels clubs Sant Jordi que es celebraven arreu de Catalunya. Arran d’això, l’historial de la coral Sant Jordi de Prats inclou haver actuat a escenaris de primer nivell com per exemple el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, la basílica de Santa Maria del Mar i l’Auditori.

  També ha participat –i participa– en diversos intercanvis corals i des de l’inici és un dels cors integrants de la trobada de corals del Lluçanès que es va iniciar el 2014.

  Tot i que ha actuat a diferents punts de la geografia catalana i també als municipis del Lluçanès, ha centrat sempre la seva activitat al poble. Participa activament en la missa de la festa major de Sant Vicenç, per Sant Jordi, per la Festa de la Gent Gran i el festival Itineràncies, entre d’altres. També actua en diverses activitats que es porten a terme a l’Espai Social, que és el lloc d’assaig.

  A més de Ramon Masramon, han dirigit la coral Marta Pagerols i Antoni Sales. La pradenca Anna Gorchs n’és l’actual directora. La coral està formada per una trentena de cantaires, majoritàriament jubilats, i està oberta a tothom.