El dimecres es va constituir el nou Consell d’Infants municipal pel curs 2019-2020, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Prats es va omplir de joves consellers. L’alcalde de Prats, Jordi Bruch, i la regidora d’educació, Vanessa Gómez, van donar la benvinguda als nens i nenes i van presentar als nous membres del Consell. També es van atorgar diplomes als nous i antics consellers, així com a tots els seus companys de classe i els nous consellers i conselleres van jurar el càrrec.

L’encàrrec que van rebre de l’Ajuntament és el de treballar pel civisme al municipi. Així, se’ls va demanar que traslladessin a la resta de companys la idea i que entre tots treballessin en l’elaboració de campanyes en favor del medi ambient, de la neteja del poble i del bon ús dels espais, entre d’altres.

En finalitzar, van dinar tots junts i es va treballar una dinàmica de coneixença dels drets dels infants a través d’un joc.

La propera sessió del Consell d’Infants se celebrarà el dimecres 11 de desembre i els consellers i conselleres seran els encarregats de presentar propostes per a la campanya de civisme.

Aquest òrgan participatiu està format pels nens i nenes dels cicles de 5è i 6è de les dues escoles de primària de Prats. És un espai de participació, on els nens i les nenes poden exercir els seus drets civils com a ciutadans, en els temes que estan relacionats directament amb ells i a partir de la seva mirada detectar aquells aspectes i temes millorables del municipi que passen desapercebuts pels adults.