El pradenc, Roger Casals, alumne de 4t d’ESO de l’Institut Castell del Quer és el primer classificat de les proves Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) 2016 aOsona i El Lluçanès, d’entre els 8.795 alumnes que les han realitzat a Catalunya.

És la 21a edició d’unes proves, que es van preparar el passat mes d’octubre a Göteborg, a Suècia, i que van tenir lloc el 7 d’abril. Aquí van participar-hi alumnes de 4t d’ESO i també estaven obertes a l’alumnat de 5è i 6è de primària, 1r, 2n i 3r d’ESO i els cursos de secundària post obligatòria.

Casals, però, no és l’únic classificat entre el 5% dels participants de centres escolars de Prats de Lluçanès amb les millors notes. Tot i no ser els primers de la comarca, a 5è de primària, Èric Bardolet i Cèlia Gràcia de l’Escola Lluçanès han obtingut la 85a i 310a posició; a 2n d’ESO, Miquel Costa de l’Institut Castell del Quer ha aconseguit la 616a posició; a 3r d’ESO, Joan Casals i Gemma Conangla, la 237a i 433 posició; i a 2n de Batxillerat, Anna Soler, ha obtingut la 117a posició.

De caràcter internacional, l’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribueix a la popularització de les matemàtiques entra la mainada i els joves.

La SCM, adherida a Le Kangourou sans frontières (KSF) de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països i té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i l’organització d’aquest joc-concurs anual que es desenvolupa el mateix dia en totes les nacions participants.

A nivell català, es va convidar a participar-hi els centres d’Andorra, de les terres d’Aragó de parla catalana, de la Catalunya Nord i d’Alguer.