El 10 i 11 de maig va tenir lloc la 14a edició del congrés La Ciència feta pels Infants, un congrés científic en què els nens i nenes de les dues escoles d’infantil i primària de Prats de Lluçanès van exposar els treballs d’investigació que han realitzat durant el curs.

Explosió de llavors és el projecte que ha presentat l’alumnat de P5 de l’Escola FEDAC Prats. Aquí van explicar com unes llavors de cigrons poden créixer en diferents condicions. Unes van ser plantades en cotó fluix, d’altres en aigua, altres en pedres i altres en terra.

Alumnes de l’Escola FEDAC Prats a la 14a edició del congrés La Ciència feta pels infants

Pel que fa a l’Escola Lluçanès, els tres cicles de primària han participat a les jornades en què han presentat les conclusions a que han arribat a partir d’un disseny experimental estudiat des de l’àrea de medi. Així, a cicle inicial s’ha presentat Quin material és més permeable?, a cicle mitjà Què fa que un objecti floti? Disseny experimental amb control de variables i a cicle superior, Com s’alimenta una planta.

Alumnat i professorat de l’Escola Lluçanès a l’entrada de l’Universitat de Vic on es va impartir el Congrés

L’equip directiu de l’Escola FEDAC Prats ha explicat que participar al Congrés de Ciència va ser una experiència molt enriquidora i els agradarà molt poder repetir el proper curs. Per la seva banda, el de l’Escola Lluçanès ha remarcat que des d’educació infantil fins a 6è de primària s’aposta pel treball experimental i per l’adquisició de continguts a partir del control de variables i del pensament científic per mitjà del treball en equip i la cooperació.

Des de la primera edició l’any 2003 fins avui, ja han participat en el congrés uns 7000 nens i nenes de P3 a 6è de primària, provinents de 39 escoles i s’han presentat 189 comunicacions.