Des d’avui dimecres, 6 de setembre, i coincidint amb l’inici del curs escolar, Prats de Lluçanès incorpora una zona escolar pacificada (marcada en verd a la imatge) on estarà prohibit estacionar i circular en horari lectiu (de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 5 de la tarda).  D’aquesta manera es crea un espai segur a l’entorn de l’escola Lluçanès, l’EMAL i l’institut Castell del Quer. A banda, s’han fet millores en l’accés lateral a peu de l’escola Lluçanès.

Per assegurar la pacificació de la zona també es recomana la utilització del circuit de circulació per a vehicles (marcat en rosa al mapa) i l’estacionament a les zones d’aparcament (marcades en groc al mapa).

La regularització de l’accés de vehicles en la zona escolar permet millorar les entrades i sortides, prioritzant els infants, alumnes i vianants, i garantir-ne la seguretat. A més, redueix l’impacte ambiental, millora la mobilitat i afavoreix a la interacció social. Amb tot, la pacificació d’aquest espai suposa una millora per a la qualitat i l’ús de l’espai públic.

La zona pacificada davant els tres centres escolars serà l’espai on els alumnes desenvoluparan el projecte “Pinta’m la cara”, que consistirà a dibuixar imatges i formes en aquesta zona pacificada. El projecte va néixer amb les aportacions de les AFA de l’escola Lluçanès i del mateix centre.

Nova edició del Bicibús escolar

Aquest pròxim divendres s’inicia una nova edició del Bicibús escolar. La iniciativa, impulsada des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i amb el suport de famílies motores, membres de l’AFA i l’escola Lluçanès, té l’objectiu de promoure i conscienciar els infants i les famílies sobre els hàbits de mobilitat sostenible que contribueixin a millorar la salut i el medi ambient. El bicibús fa una ruta en bicicleta cada divendres del curs a través d’una línia amb tres parades al poble fins a arribar al centre educatiu.