Durant aquest estiu, el Pla d’Informació i Vigilància contra incendis Forestals (PVI) s’ha desenvolupat sense incidències al municipi de Prats de Lluçanès de forma conjunta amb l’Ajuntament, l’Agrupació de Defensa Forestal del Lluçanès (ADF) i la Diputació de Barcelona. Tal com exposa el regidor de Món Rural, Josep Vilà, l’operatiu format per un vehicle i dos informadors es va iniciar el 18 de juny i ha estat compartit amb les poblacions d’Olost, Oristà, Perafita i Sant Martí d’Albars.

Vilà remarca que s’ha complert amb els objectius d’informar a la població sobre les mesures de prevenció d’incendis i dissuadir a les persones de cometre infraccions que puguin ser causes d’inici del foc, en un estiu especialmente complicat i amb un alt risc d’incendi.

Durant aquesta campanya no s’ha detectat cap incendi. L’operatiu ha efectuat 113 actuacions, 103 de les quals de conscienciació, 3 de detecció o revisió en línies elèctriques i punts d’aigua i dues més en accions de protecció del medi ambient, com per exemple abocaments al medi.

Podeu consultar les dades completes de la campanya a través de l’aplicació.