Un any més, Prats de Lluçanès commemorarà Santa Àgata per rememorar el 5 de febrer de 1714, dia de Santa Àgata, quan les tropes de Felip V van incendiar i saquejar el poble i van provocar l’empobriment i l’èxode de moltes famílies.

L’acte de la diada de Santa Àgata serà el proper dissabte 5 de febrer, a les 12 del migdia, quan les campanes del campanar de l’Església parroquial ressonin per tots els racons del poble amb el tradicional repic. Animem a totes les persones que ho desitgin a acostar-se al campanar i ajudar a tocar les campanes.

Durant el repic de campanes, a la plaça de l’Església, es podrà fer un tast de coca de Santa Àgata.

De nou, les circumstàncies han travat la possibilitat d’organitzar una nova edició de les Xeres de Santa Àgata, tal com informa l’entitat organitzadora La Casa de l’Heura. Des de l’Ajuntament ens sumem al desig de La Casa de l’Heura i confiem que es puguin tornar a celebrar ben aviat.

Coca de Santa Àgata elaborada per establiments locals

Per aquesta data, no pot faltar la Coca de Santa Àgata que elaboren la pastisseria Girvent i el Forn J. Bruch. La massa està feta a base de mel, avellanes, ametlles, nous i figues i es menja amb motiu de la Diada que recorda la crema del poble.