Un any més, Prats de Lluçanès es bolca en la commemoració de Santa Àgata per rememorar el 5 de febrer de 1714, dia de Santa Àgata, quan les tropes de Felip V van incendiar i saquejar el poble i van provocar l’empobriment i l’èxode de moltes famílies.

Enguany, no podrem viure una nova edició de les Xeres de Santa Àgata, com hem gaudit els últims anys amb instal·lacions de foc i llum ubicades als carrers i places del poble per reivindicar drets i llibertats.

Malgrat tot, s’ha elaborat un programa amb activitats culturals per mantenir l’essència d’aquesta diada. Divendres 5 de febrer, dia de Santa Àgata, a les 12 del migdia tindrà lloc el tradicional repic de campanes a la plaça de l’Església per commemorar la primera crema del poble fa 307 anys.

A partir del mateix divendres 5 de febrer al carrer Cantó del Botiguer, es podrà gaudir de l’exposició fotogràfica, “Que no s’apagui la llum” organitzada per La Casa de l’Heura i l’Ajuntament de Prats. Per tal que arribi a tothom, l’exposició també es pot veure de manera virtual en aquest enllaç.

Finalment, diumenge 7 de febrer, de les 10  del matí a la 1 del migdia, a la plaça de l’Església, es podrà visitar l’exposició “Amnistia Ara” d’Òmnium Osona i el Lluçanès, on també es farà una recollida de signatures.

En aquestes dates no pot faltar la tradicional coca de Santa Àgata que elaboren la pastisseria Girvent i el Forn Bruch.

A més, animem a seguir les xarxes socials de l’entitat La Casa de l’Heura per estar informats de la programació d’enguany i totes les accions que es proposen.