Un any més, torna l’Intrús. Jazz pel forat del pany, el cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès que enguany amplia l’oferta de concerts i incorpora noves disciplines artístiques.

A Prats de Lluçanès la cita amb l’Intrús serà el diumenge 12 de setembre, a les 12 del migdia a la masia de Galobardes.

La proposta que es veurà a Prats és ‘Dones en vers’, un projecte en femení des del qual es vol donar vida a poemes de dones que en algun moment s’han creuat amb la vida de les components del grup i han volgut compartir la seva història.

Des de ‘Dones en Vers’ musiquen aquests poemes i els canten, acompanyades d’una guitarra que ambienta i personifica el caràcter de les poesies.

El seu lema és: ‘donar veu a les dones’ i és per això volen que tot l’entorn de producció del projecte sigui realitzat des de la perspectiva femenina: la imatge, la roba, l’escenografia, les coreografies, l’actitud escènica, la dramatúrgia…

Ja estan a la venda les entrades anticipades al web https://www.llucanes.cat/entrades i properament també es vendran entrades en format físic a Cal Bach.

L’espai patrimonial: la masia de Galobardes

Es tracta d’un antic mas de planta quadrangular format per planta baixa, un pis i golfes construïda amb pedra.

La masia de Galobardes es troba documentada en un capbreu del monestir de Santa Maria de l’Estany que data entre finals del segle XIV i principis del XV, on apareix l’hereu del mas Golovardes com a propietari d’un mas anomenat Querosa que depenia del monestir. També es troba documentada en el fogatge de 1553, dins la parròquia de Santa Eulàlia de Pardines, de la vegueria de Manresa. L’edificació actual, però, va ser reformada en època moderna al segle XVIII.