L’actriu i directora artística de Prats de LluçanèsAda Vilaró, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Vicenç, patró del poble, amb el pregó que va tenir lloc a la Sala de Cal Bach el passat dijous, 21 de gener.

Pregó amb Ada Vilaró i l’alcalde, Isaac Peraire, a la Sala Cal Bach de Prats de Lluçanès

Enguany, i amb un format més informal i íntim, la Sala de Cal Bach es va omplir per escoltar a Vilaró, que va dedicar el pregó als seus pares, explicant records d’infantesa, d’indrets i persones que l’han influït i de les seves impressions i reflexions sobre Prats.

Ada Vilaró va voler remarcar que la gran riquesa del poble és la gent que el forma i també va parlar sobre el Festival Itineràncies, que l’any passat va arribar a la setena edició i del que n’és impulsora.

Abans de començar el pregó, l’alcalde de Prats de LluçanèsIsaac Peraire, va fer públic l’homenatjat d’enguany durant el ball de la Trencadansa. A diferència d’altres anys en què solia ser una persona, aquest any s’ha retut homenatge als Gegants del poble, l’Àgata i elVicenç, coincidint amb el seus trenta anys d’existència.

Seguici cap a l’Església parroquial abans de ballar la Trencadansa amb els homenatjats enguany, els Gegants de Prats de Lluçanès, al fons

Peraire va remarcar el vincle d’aquestes dues figures amb el poble i va remarcar que es va apostar per reconèixer a qui porta el nom de Prats de Lluçanès arreu del territori. L’homenatge, tal i com va explicar, es va fer extensiu a totes les persones que han format part en algun moment de les diferents colles geganteres.

Montserrat Juvantenyregidora de Promoció del Municipi, ha volgut destacar que laFesta Major, que ha viscut la gran part d’actes entre els dijous i el diumenge, ha estat molt participada i ha tornat a tenir la tradició com a eix central. Una tradició que s’ha complementat amb una programació acurada, pensada per a tots els públics, i en què s’ha prioritzat que tots els actes siguin gratuïts, a diferència dels altres anys, per tal que totes les persones que ho volguessin hi hagin pogut participar.

L’únic espectacle de pagament, Temps de Quim Masferrer, ha exhaurit totes les localitats i una Sala Polivalent plena de gom a gom ha gaudit amb rialles i aplaudiments de la representació de l’actor i conductor del programa de TV3, El Foraster, aquest diumenge, 24 de gener a la tarda.

La Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç a la plaça Vella

El dia del patró, divendres, 22 de gener, es va viure un dels moments més esperats per a tots els pradencs i pradenques amb La Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç, que com marca la tradició, van tenir lloc a la plaça Vella.

L’Orquestra Maravella va ser l’encarregada d’oferir el concert de Festa Major de la tarda, el ball de gala i abans, la Serenata, una de les tradicions més esperades per la gent del poble. Aquí, en aquest concert en petit format que va tenir lloc a la Sala de plens de l’Ajuntament, és quan té l’esperat que volti la verra, quan amb el vals jota El batallador que tanca la Serenataes fa voltar el contrabaix davant l’entusiasme de tot el públic present.

Serenata amb l’Orquestra Maravella a la Sala de Plens de l’Ajuntament

L’organització de la Festa Major ha anat a càrrec de l’Ajuntament i de Festes per Prats, una associació de nova creació que per primer cop l’ha organitzada després d’estrenar-se per Cap d’Any, i que també ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats del poble.

Espectacle infantil i de circ pels carrers de Prats aquest diumenge, 24 de gener

Aquest dilluns, 25 de gener, dins del marc de la Festa Major, tindrà lloc el Torneig intergeneracional de jocs de taula del que podeu obtenir més informació aquí, i el proper cap de setmana, se celebra el Torneig de Pàdel i la quarta edició de la cursa La Feréstec­­.