Diumenge 12 de desembre se celebrarà una nova edició de la centenària Fira de Santa Llúcia de Prats de Lluçanès. S’ha preparat una programació temàtica entorn al món del cavall, sense perdre’n l’essència. Podeu consultar el programa d’enguany en aquest enllaç.

La jornada de la Fira començarà amb el tradicional esmorzar de pagès a la Roca Xica. Durant tot el matí, al mateix espai, hi haurà la mostra de bestiar equí, oví, boví i aviram de Nadal i maquinària agrícola, així com la demostració de ferrar cavalls o el concurs d’escultures amb motoserra.

El regidor de Fires, Josep Vilà, explica que enguany es continua visibilitzant la pagesia, tot potenciant la participació de productors i productores del territori, així com diferents propostes que giren a l’entorn del bestiar equí.

El centre del poble s’omplirà de parades d’artesania i firaires, entitats i el mercat d’automoció. I a partir de les 11 del matí, davant del monument de Rafael Casanova i de l’aparcament de Cal Pelut, es podran fer les passejades gratuïtes per la Fira amb carro.

A 2/4 d’1 al capdavall del Passeig, la Fira s’amenitzarà amb l’actuació musical dels combos de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès.

Un any més, la mostra està tematitzada entorn el món del cavall. En aquesta línia, dissabte 10 de desembre se celebrarà la Jornada tècnica ‘Oportunitats de les Rutes de Turisme Eqüestre’. Ponències: l’homologació dels recorreguts eqüestres a Catalunya i actualitat de la formació al sector eqüestre. Es comptarà amb les intervencions de Joan Pi i Fernando Muñoz, membres de la Federació Catalana d’Hípica. Podeu consultar el programa en aquest enllaçCal inscripció prèvia gratuïta al correu fires@pratsdellucanes.cat o al 938560100.

A 2/4 d’1 del migdia, al camí de les Torrenteres, s’inaugurarà l’espai de parada de nit de les rutes eqüestres del Lluçanès que ha estat habilitat durant les darreres setmanes.

El mateix dissabte se celebraran altres activitats familiars com la passejada ‘Els boscos del gat fer’ centrada en la recerca i identificació de rastres de fauna, organitzada pel Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN), la xerrada divulgativa “Coneguem el gat fer” i la ruta de la llet al Soler de n’Hug. També tindrà lloc l’acte organitzat per la Unió Excursionista Prats: “3 nits de torb i 1 cap d’any. Crònica d’una tragèdia al Pirineu”, audiovisual i llibre sobre la tragèdia al Balandrau el cap d’any del 2000, per Jordi Cruz.

Escenes: cultura i Festival Itineràncies d’Hivern

A banda de la tradició i la pagesia, la cultura també esdevé un eix central de la programació de la Fira. El primer acte se celebrarà divendres 10 de desembre, a les 10 del vespre, a la Sala Polivalent Municipal, on es podrà veure l’espectacle de circ Madame Gaüc amb Fil, una creació que explora les relacions humanes a partir d’un llenguatge universal: el físic. Espectacle recomanat a partir de 12 anys.

Les entrades tenen un cost de 3 euros. Aforament limitat amb reserva prèvia a entrades.pratsdellucanes.cat o al 938560100.

El mateix diumenge de la Fira, se celebrarà el Festival Itineràncies d’hivern amb propostes de cultura al carrer.  A 2/4 de 12 del matí, als Jardins de Cal Bach es podrà veure l’obra Amer Kabanni amb Runa (work in progress) que qüestiona els límits interns així com l’absurditat de les fronteres territorials i els conflictes humans.

A continuació, a les 12 del matí, als Jardins de Cal Bach arribarà el torn de l’espectacle Llum de Fideu amb Sfumato. Sfumato és la temptativa d’obrir escletxes entre categories massa ben asfaltades; l’intent de dissoldre els seus límits, difuminar-los, perquè hi puguin començar a circular simpaties.

I a 2/4 d’1 a la Plaça de l’Església, Anna Confetti amb A la fresca, un espectacle inspirat en accions quotidianes. Visual i amb poques paraules.

Mercat de Nadal amb productors de proximitat

Coincidint amb Santa Llúcia s’inaugurarà la tercera edició del Mercat de Nadal que tornarà a omplir d’ambient nadalenc el centre del poble. Estarà format per productors i elaboradors de proximitat i botigues del poble i s’estendrà també el cap de setmana del 18 i 19 de desembre i els dies previs a Nadal, 22, 23 i 24 de desembre.

Un any més, la Unió de Botiguers celebrarà la campanya de Nadal amb el sorteig de tres vals de 500 euros que s’hi podrà optar comprant als establiments del poble.

La programació i les mesures poden variar segons la normativa vigent. Estigues al dia entrant a pratsdellucanes.cat o escrivint al whatsapp municipal 661 545 638.