PRIMER D’OCTUBRE. NI OBLIT NI PERDÓ

Els dies 1 i 3 d’octubre de 2017 quedaran sempre més a la memòria de tothom pel què vam fer entre totes i tots: un referèndum d’autodeterminació. Quan ens deien que no tindríem urnes, en vam tenir; quan ens deien que no tindríem paperetes, en vam tenir; quan ens deien que no votaríem, ho vam fer. I el dia 3 ens vam trobar totes les persones demòcrates als carrers del país, i a Prats es va veure la manifestació més gran de la història, per a defensar els drets d’aquest poble.

L’1 i el 3 d’octubre d’un any després, Prats de Lluçanès va rememorar aquella fita, i va reivindicar-ne la gesta. Agraïm a tothom que va fer possible tot el seguit d’actes, i ens conjurem a seguir persistint i avançant.

HOMENATGE AL PRESIDENT COMPANYS I A TOTS ELS REPRESALIATS

El dia 15 d’octubre va fer 78 anys que van assassinar a Lluís Companys, President de la Generalitat de Catalunya, després que la policia nazi el detingués i l’entregués al feixisme espanyol. Com cada any, des d’ERC Prats se’l va homenatjar. Per això, es va fer una marxa de clavells -enguany acompanyats de pluja- i el tradicional acte de lectura de poemes i llançament de salves a l’esplanada de Lurdes.

A causa de la situació de repressió que viuen actualment alguns polítics i activistes catalans, pel sol fet d’obeir el poble de Catalunya i defensar la democràcia, en aquesta ocasió les salves van ser llançades també en honor seu.