La historiadora pradenca Roser Reixach serà l’encarregada de pronunciar el pregó de la Festa Major de Sant Vicenç, el divendres 17 de gener a dos quarts de 9 del vespre a L’Espai, que servirà per donar el tret de sortida a sis dies de programació pensada per a totes les edats i amb la cultura i la tradició com a eix principal.

El regidor de Festes, Isaac Romero, exposa que s’han combinat diversos ingredients, fruit de l’escolta i de les propostes que ha traslladat la ciutadania, per poder gaudir d’una Festa Major per la mainada, pel jovent i pels que no ho són tant, ”sense perdre l’essència de poble que tant ens agrada”.

En aquest sentit, Romero remarca la recuperació d’elements propis de la cultura popular pradenca amb l’objectiu d’acostar-los a un públic familiar en forma de tallers gratuïts, com un taller d’almorratxes o de moles de Sant Vicenç, les postres de la Festa Major. També destaquen noves propostes com el sopar de Festa Major elaborat per productors locals, maridat amb gintònics i música de proximitat; concerts per a tothom a preus populars i gratuïts en una clara aposta per la transversalitat; i la recuperació de l’homenatge a una persona representativa del poble durant la Trencadansa i que es donarà a conèixer durant el pregó.

Com no pot ser d’altra manera, la Festa Major viurà el seu moment més esperat el dimecres 22 de gener quan s’alcin les dansaires de la Trencadansa del poble o quan volti la verra en la lluïda serenata al ritme de l’Orquestra Internacional Maravella.

Podeu consultar tota la programació completa en el programa.

Sopar de proximitat amb maridatge

Una de les novetats més destacades és el sopar de Festa Major del divendres 17 de gener a les 10 del vespre, al Pavelló. Serà un punt de trobada entre els veïns i veïnes poc després de finalitzar el pregó de la Festa Major. L’àpat elaborat per productors locals estarà maridat amb gintònics i música de proximitat amb Honeymoon, format per les pradenques Vicki Casas i Natàlia Sanjuan.

Les places són limitades i el cost de cada tiquet és de 20 euros. Les entrades anticipades es poden adquirir fins el dimecres 15 de gener a Cal Bach fent el pagament amb targeta bancària i al web pratsdellucanes.cat/entrades/.

La nit tancarà amb més música al pavelló amb el concert gratuït d’Aquell Parell i els èxit més actuals a càrrec de DJ Capde.