Prats de Lluçanès va viure la Diada Nacional de Catalunya, un any més, marcada pel record cap als presos i exiliats polítics.

El primer dels actes es va celebrar el dissabte 7 de setembre amb la pintada conjunta a les parets del camp de futbol amb l’acció “Ho tornarem a fer tantes vegades com calgui”. Grans i petits van ajudar a repintar les parets del poble on es va atacar la llibertat d’expressió la matinada del diumenge 1 de setembre.

El diumenge 8 de setembre Meritxell Borràs va presentar el llibre “34 dies de tardor i 1 de primavera. Diari de presó”.  Seguidament, representats de l’Ajuntament de Prats van assistir a l’acte unitari del Lluçanès amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. I a la tarda, la plaça de la Roca Xica es va celebrar la ballada de sardanes amb la Cobla Osona.

El mateix dia de la Diada, va engegar amb la tradicional Ofrena Floral al monument de Rafael Casanova que va aplegar una bona colla de pradencs i pradenques. L’alcalde de Prats, Jordi Bruch, exposa que per primer cop es va llegir un manifest conjunt elaborat pels quatre grups polítics amb representació municipal. A més, després de convidar-se entitats de cultura popular per actuar a l’acte, es va poder comptar amb dos balls dels Bastoners Estelladors molt aplaudits. L’acte va finalitzar amb el cant dels Segadors i de la Senyera.

Seguidament, al voltant de 2/4 d’1 del migdia, els autocars de l’ANC van dirigir-se cap a la manifestació de la Diada “Objectiu Independència!”. El Lluçanès, situat als trams 1 i 2, va viure una jornada festiva i reivindicativa acompanyat dels gegants Vicenç i Àgata amb la colla de gegants de Prats i Bastoners Estelladors.

Els veïns i veïnes que es van quedar al poble van concentrar-se a les 5 de la tarda a la plaça de l’Església. A les 5 i 14 minuts, es va fer la lectura del manifest per part del regidor Ferran Chacón i la cantada del Cant dels Segadors coincidint amb l’acte central de la Diada a Barcelona.