Prats de Lluçanès va viure de nou la Festa Major de Sant Vicenç amb tota la seva esplendor. El poble va acollir entre el 20, 21 i 22 de gener, un gran ventall d’activitats culturals que van reunir centenars de persones al poble.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, valora que la resposta dels veïns ha estat “immillorable” i es mostra satisfet en el fet que en els actes programats “hi participessin des dels més grans fins als més petits”. Des de l’Ajuntament fan una bona valoració final de la Festa Major, que enguany ha retornat a la normalitat després de la pandèmia, i on el temps ha respectat els tres dies de la celebració.

“Valorem positivament també la gran afluència de públic que s’ha registrat a la gran majoria dels actes programats”. Batriu assenyala que “es noten les ganes de la ciutadania en sortir, i això s’ha traslladat en un augment de públic en totes les activitats”.

Els actes tradicionals van ser els més participatius. Divendres, el Pregó de Festa Major a càrrec de la periodista Anna Gorchs, i amb la companyia de l’alcalde Jordi Bruch, va omplir l’Espai de veïns i veïnes que no es van voler perdre el tret de sortida a la Festa Major. Durant l’acte també es va retre homenatge a Ramon Marsal i Ferrer per la seva estima i implicació amb Prats de Lluçanès.

Seguidament, l’espectacle “Bona gent” de Quim Masferrer va omplir el pavelló municipal de gom a gom, amb 900 assistents i exhaurint totes les entrades. L’actor va realitzar una obra que homenatjava el públic i el convertia en el gran protagonista. La programació va tancar amb el concert de Rumbayson i la sessió de DJ amb Pide i Bratti.

Dissabte, l’espectacle familiar “Ondina” de les Anxovetes i les actuacions musicals al pavelló municipal de Pelat i Pelut, el grup de versions Pelukass i el DJ Rutxo també van tenir molt bona rebuda entre els diferents públics.

Diumenge, dia del patró, va començar amb el seguici dels dansaires, les autoritats locals i els Gegants de Prats fins a l’Església Parroquial, on es va celebrar l’Ofici Solemne. En acabat, els actes es van traslladar a la plaça Vella, on centenars de persones van vibrar amb la Trencadansa, els ballets de Sant Vicenç i el ball dels Gegants de Prats. L’orquestra Montgrins va ser l’encarregada de tancar el programa amb el concert de Festa Major, la Serenata amb la volta de la verra i el ball de gala.

Galeria fotogràfica de la Festa Major de Sant Vicenç 2023