Prats de Lluçanès ho té tot a punt per a una nova edició de la tradicional Fira de Sant Jaume, que enguany se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 de juliol. El certamen combina propostes culturals, musicals, familiars i infantils, amb la gastronomia i les elaboracions del territori, a partir d’una nova edició de la mostra gastronòmica del Lluçanès, el TastaQmarca. Consulta tota la programació aquí.

25a edició premi de la Fundació Dr. Grau

L’activitat comença el divendres, 21 de juliol, a les 9 del vespre, als Jardins de Cal Bach, amb la 25a edició del lliurament del premi de la Fundació Dr. Grau. Tot seguit, tindrà lloc el concert de clarinet i piano a la fresca amb Oriol Codina i Jorge Nava, que interpretaran obres de Debussy, Poulen, Bernstein i Granados.

Torneig de Futbol Sala

Dissabte, 22 de juliol, a partir de les 9 del matí i fins a les 7 de la tarda, al pavelló municipal, es realitzarà el Torneig de Futbol Sala organitzat pel Futbol Sala Prats de Lluçanès. Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia al 679 643 129 / 638 528 191 i pagar 160 € per equip.

Ruta de les fonts

Paral·lelament, també a les 9 del matí, el Passeig Lluçanès serà el punt de sortida de la “Ruta de les fonts”, una activitat familiar amb jocs de pistes i que oferirà un esmorzar saludable a l’arribada. Es recomana als participants dur gorra i aigua. També es recorda que els infants han d’anar acompanyats d’adults. Les inscripcions estaran obertes fins al 19 de juliol a través del WhatsApp a la Cristina 649 071 085 o la Maria 686 049 658.

Beermut Lluçanès

A 2/4 d’1 del migdia, a l’Espai, hi haurà el Beermut Lluçanès, una nova proposta que oferirà un maridatge de cerveses i formatges gratuït, que inclou el tast de 3 cerveses (Kibus) i 3 formatges (La Petita Ànima), elaborats al Lluçanès. Inscripcions limitades fins al 19 de juliol a fires@pratsdellucanes.cat.

Torneig d’escacs

A 2/4 de 6 de la tarda, al passeig del Lluçanès, tindrà lloc el II Torneig d’Escacs Infantil de Prats de Lluçanès. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament al 609 964 261 o fires@pratsdellucanes.cat. El període tanca el 21 de juliol.

TastaQmarca

A les 8 del vespre, als jardins de la Farmàcia Vella i Cal Bach, tindrà lloc la mostra gastronòmica del Lluçanès, el TastaQmarca, amb la participació de 8 establiments (Cafè del Mig, Cal Met, Cal Quico, Cal Siller, Cal Trumfo, El Bon Gust, Fonda Sala i Pastisseria Girvent) i el grup de música de versions Blú.

Els assistents podran escollir entre diferents tastos de bars i restaurants del Lluçanès, a preus d’entre 1 i 4 euros (pagament en efectiu). D’entre totes les tapes, podràs triar quina és la millor de totes, i entraràs en un sorteig de vals de 20€ a bescanviar als establiments participants del certamen.

Les persones que ho vulguin, podran adquirir fitxes-TastaQ de manera anticipada, del 17 al 21 de juliol, a les oficines de Cal Bach en horari d’oficina (pagament en efectiu).

Trobada de motos i cotxes antics i fira

El diumenge, 23 de juliol, a les 8 del matí, al passeig del Lluçanès, hi haurà la tradicional Trobada de motos antigues i cotxes clàssics. Els visitants podran gaudir d’un esmorzar mentre visiten l’exposició a l’aparcament del Passeig del Lluçanès.

Paral·lelament, durant tot el dia, al centre del poble, hi haurà firaires, elaboradors i productors del territori; els paradistes del mercat setmanal i els botiguers de Prats.

Jocs gegants

A les 12 del migdia, al capdavall del passeig del Lluçanès, es realitzarà l’activitat familiar de jocs gegants per a totes les edats, amb l’Esplai Paff.

31a Festa Bastonera

El diumenge també estarà marcat per la 31a Festa Bastonera, amb la participació de diferents colles. A partir de 2/4 d’11 del matí, cercavila pels principals carrers del municipi. A 2/4 d’1 del migdia, a davant de Cal Bach, ballada final de totes les colles bastoneres participants.

Espectacle de circ

El diumenge tancarà a les 7 de la tarda, a la plaça Vella, amb l’espectacle de circ per a tots els públics “Poi” de la companyia Des Tro. És la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida.

6 hores de natació

El programa de la Fira de Sant Jaume també inclou les 6 hores de natació, que es faran a la piscina municipal, a càrrec del Club Natació Prats. L’esdeveniment serà el divendres, 28 de juliol. Caldrà realitzar la inscripció prèviament.

Campanya de l’UBIC

La Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès organitza una campanya comercial en el marc de la Fira de Sant Jaume, la “Raid de l’UBIC”, que tindrà lloc del 17 al 23 de juliol.

La proposta convida als veïns i veïnes a compra en 8 establiments (4 d’alimentació i 4 que no ho siguin) per entrar en el sorteig de diferents regals.

Per aconseguir la quadrícula de certificació de compra, podràs recollir-la a l’Ajuntament a partir del 17 de juliol. Les bases del raid, les trobareu explicades al full que s’entregarà.