Tal com marca la tradició, el dissabte 24 de juny, dia de Sant Joan, Prats de Lluçanès comença el dia amb el Cros de Sant Joan. Enguany, la prova arriba a la seva 45a edició. Aquest dijous s’han obert les inscripcions en línia (5 €) per participar-hi. Les persones interessades poden apuntar-se en aquesta pàgina web fins al 22 de juny o fins que s’arribi a la xifra de 150 inscrits.

El dissabte, 24 de juny, des de les 8 i fins a 2/4 de 10 del matí, es podran recollir els dorsals al Passeig del Lluçanès. La sortida de la cursa es preveu a les 10 del matí, des del mateix lloc, amb un recorregut d’aproximadament 6 quilòmetres i 100 metres de desnivell positiu pels carrers i pistes més significatives del terme municipal. Els participants tindran un avituallament de líquids i rebran un obsequi. Els més ràpids optaran a rebre un premi segons la seva categoria: general, sub 15, sub 18, sènior, veterà o màster.

D’altra banda, enguany també s’ha organitzat la prova per als més petits del poble. El cros infantil (fins a 13 anys) és gratuït. Per participar-hi caldrà inscriure’s entre les 8 i 2/4 d’11 del matí davant l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

El Cros de Sant Joan és una activitat organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i Set de córrer, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.