Amb l’arribada de la tardor i el temps dels bolets se celebra una nova edició de la Festa “Tocats pel Bolet” de Prats de Lluçanès durant el 12 i 13 d’octubre amb degustacions i parades de bolets, activitats infantils i música. És un cap de setmana farcit d’activitats relacionades amb el món boletaire, organitzat per l’Ajuntament de Prats i la Unió de Botigues i Comerciants del municipi.

Els actes arrancaran el dissabte 12 d’octubre al voltant de 2/4 de 12 del migdia, a Cal Duran amb la inauguració de la mostra de bolets del Lluçanès. Es tracta d’una activitat intergeneracional organitzada a partir de la sortida al bosc que la gent gran i el jovent del poble faran el dijous 10 d’octubre a les 4 de la tarda.

La mostra es podrà visitar el dissabte de 2/4 de 12 a 1 i de 5 a 10 del vespre i diumenge de 10 a 2/4 de 2 del migdia.

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, la capella de la Bonasort acollirà a les 12 del migdia el concert de de tardor amb Jaume Arnella.

Els més menuts també s’endinsaran al món dels bolets amb l’activitat conte de bolets amb l’Anna & Subi, a les 6 de la tarda, a la plaça de l’Església.

Tot seguit, al mateix lloc, començaran les degustacions de la cuina del bolet amb maridatge, a càrrec dels restauradors locals als carrers del centre del poble, on es podran degustar les especialitats cuinades amb bolets.

Els establiments participants enguany seran: Cal Janet, Cal Siller, El Taulell, Forn J. Bruch, Pastisseria Girvent i Peixateria Escrigas.

Les degustacions aniran acompanyades de l’actuació dels combos de l’EMAL.  

Durant tot el diumenge al matí, a la plaça de l’Església podrem gaudir de les parades de bolets.

I a 2/4 de 12 del migdia, a la Font del Xambó, tindrà lloc l’acte La Font del Xambó, un espai de tothom. Presentació de les iniciatives i accions de diverses entitats i col·lectius del municipi a aquest indret natural.

Durant tot el cap de setmana, les botigues del poble estan tocades pel bolet: amb aparadors, moda i productes de tardor.