La Junta Electoral de Zona ha obligat a despenjar des d’ahir la nova pancarta que lluïa a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès amb el lema Llibertat. Ni presó ni exili, on també hi ha un llaç groc.

L’alcalde de Prats, Jordi Bruch, remarca que des de l’Ajuntament se segueix donant suport als presos i exiliats polítics i se seguirà participant activament en actes programats per clamar la llibertat i reivindicar la unitat, com va fer-se per l’1 d’Octubre.

Bruch lamenta la coacció i repressió de l’Estat espanyol i ha anunciat que en els propers dies es penjarà una nova pancarta que reclama Llibertat d’opinió i d’expressió, i que hi serà fins passades les eleccions del 10 de novembre, com malauradament s’ha hagut de fer a la Generalitat, la majoria d’ajuntaments i administracions públiques de tot el país i que tenen al capdavant forces polítiques a favor de la independència.

Si la pancarta no s’hagués despenjat hauria pogut comportar la inhabilitació de l’alcalde i les sancions econòmiques en una “onada repressiva extraordinària” per part de l’Estat espanyol, tal com exposa Jordi Bruch.

En aquest sentit, no es creu que la desobediència aïllada de l’Ajuntament de Prats per un “assumpte simbòlic”, perquè la convicció i fermesa per treballar per la independència hi segueix sent, pogués tenir l’efecte desitjat.