El diumenge 17 de novembre arriba una nova edició del Festival Itineràncies a Prats de Lluçanès. Aquest projecte cultural escènic, amb la direcció artística d’Ada Vilaró es va iniciar el 2008, durant aquests onze anys diferents artistes i entitats locals han treballat conjuntament, co-creant un projecte escènic únic i particular on la comunitat i el territori han sigut els principals protagonistes. 

El regidor de Cultura, Jordi Batriu, remarca la voluntat de potenciar el talent cultural local. A més exposa que durant aquest temps, més de cinquanta artistes de Catalunya i internacionals han vingut a Prats de Lluçanès per fer-hi una breu estada i una residència de creació on compartir després amb el públic la seva proposta.

La propera edició serà el diumenge 17 de novembre a les 12 del migdia als Jardins de Cal Bach. Itineràncies trencarà el gel d’aquesta edició amb una primera proposta amb contes i teatre amb l’espectacle “Contes Savis”.

A continuació, al voltant de 2/4 d’1 el migdia, els Jardins de Cal Bach s’ompliran de circ i reflexió amb l’espectacle “Peix” de Tomeu Amer i  Griselda Juncà de l’Associació la Cabirola.

La nova proposta “Peix” és un solo del Tomeu Amer i ens parla, sense dir res, de la tradició i de la invasió del turisme, en aquest cas de la illa de Mallorca, i com aquest transforma tot un paisatge i territori. També ens parla de la nostra mar mediterrània que ara moltes vegades plora. Plora plàstics i plora cossos ofegats enmig de creuers de luxe i banys de turistes.

L’espectacle forma part del Suport a la creació Fira Tàrrega, on es va estrenar aquest 2019. També va formar part de la programació del festival Escena Poblenou de Barcelona.