L’Ajuntament de Prats de Lluçanès i la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès han farcit d’activitats relacionades amb el món boletaire el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre. La festa s’aixopluga sota el nom de Tocats pel bolet i conté una programació familiar i per a tots els públics.

Les activitats comencen dissabte al matí amb el taller Guarnim-nos com bolets, d’elaboració de màscares i barrets. A la tarda, Julita Solanellas farà un taller de conserva de Bolets i a les 6 de la tarda, els gegants de Prats sortiran a buscar Bolets pels carrers de Prats. L’activitat principal serà a partir de 2/4 de 8 de la tarda, on els establiments alimentaris de la població oferiran degustacions. L’àpat anirà acompanyat de la música dels locals 71 i mig i Ferran Soler.

L’endemà diumenge 15, la tradicional caminada popular de la Unió Excursionista Prats s’uneix a la iniciativa, i enguany recorrerà per les fonts del municipi. També, el mercat dominical, aquell qui tingui bolets hi podrà fer parada. A les 11 del matí, es farà l’activitat familiar Coneixem els bolets amb el Cel·lí.

Durant tot el cap de setmana, les botigues oferiran preus de tardor, activitats, promocions i aparadors “tocats pel bolet”. També, els bars i restaurants del municipi oferiran plats i menús del bolet.

Aquesta activitat ha sorgit després d’anys de no organitzar-se La festa del bolet. La nova iniciativa neix amb la voluntat de recuperar la festa, però amb un altre caire, amb la d’oferir un valor afegit al món del boletaire.