Prats de Lluçanès té una menja tradicional en la qual es barreja el dolç i el salat, la coca dolça i la llonganissa. Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès us proposem fer un recorregut per vuit establiments de la població en els quals podeu degustar i adquirir diferents especialitats de coca i llonganissa que s’hi elaboren.

Aquest nou recurs turístic realça els productes artesans locals i els seus productors. La ruta no té un itinerari definit i és apta per a totes les edats, per fer amb família, grups…

Aquest diumenge es va fer la presentació de la Ruta de la Coca i la Llonganissa a la Plaça Nova. Montserrat Juvanteny, regidora de Promoció del municipi va presentar aquesta nova ruta de dinamització comercial de Prats i donà la paraula a Pep Palau, gastrònom i cofundador del Fòrum Gastronòmic. Palau, mostrà la seva debilitat per aquesta combinació de dolç i salat, i va destacar la tasca dels productors locals, elaboradors d’aquests productes de proximitat.

Palau també va mostrar una gran estima per Prats i per tot el Lluçanès, i va celebrar que l’Ajuntament de Prats aposti per aquesta mena d’iniciatives que donen valor afegit a les tradicions culinàries del territori.

“Trieu, remeneu, tasteu i no us estigueu mai de jugar amb les coses del menjar. Prats de Lluçanès ofereix una ruta única: la de la coca i la llonganissa. Que feu camins de gust.”

La ruta consta de 8 establiments del poble, elaboradors de coca, llonganissa i altres especialitats:

  • Ca La Loreto
  • Fleca Fusté
  • Pastisseria Girvent
  • Forn de pa Vilamú
  • Cal Janet
  • Ca la Rosa
  • Forn J. Bruch
  • El Taulell

La ruta es pot seguir a través d’un díptic que s’ha editat amb la informació dels establiments i dels productes que elaboren. Es pot descarregar el díptic des del següent enllaç:

DÍPTIC RUTA DE LA COCA I LA LLONGANISSA

Els díptics es repartiran als diferents comerços de la ruta i als establiments turístics del Lluçanès.

La presentació d’aquest diumenge s’englobà dins el marc d'”El Racó de les Experiències”, on cada diumenge al matí es pot viure una nova experiència al mercat de Prats.

Clicant a la següent imatge, podeu accedir a un petit recull de fotos de la presentació: