Aquest matí, el conseller d’Interior, l’Hble. Sr. Jordi Jané, ha visitat les instal·lacions del parc de bombers de Prats de Lluçanès, acompanyat del Director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, el Sr. Eduard Freixedes, de la delegada del Govern a la Catalunya Central, la Sra. Laura Vilagrà, i els comandaments del cos dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers de la Catalunya Central. Durant la visita, el conseller ha conegut les instal·lacions i ha intercanviat diferents qüestions amb els bombers del parc per tal de seguir millorant el servei a la comarca. Una de les sol·licituds que s’han demanat des del parc de bombers i des del mateix consistori, és que el parc de Prats de Lluçanès compti amb un Heliport, aprofitant la bona situació geogràfica de la població.

Tot seguit, tots els representants de les institucions s’han desplaçat fins a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, on s’ha celebrat una reunió amb l’alcalde de Prats, el Sr. Isaac Peraire i les regidores de l’equip de govern i representants de l’equip de l’oposició. En aquesta reunió l’equip de Govern de l’Ajuntament ha repassat tots els aspectes relacionats amb la seguretat del poble i ha agraït la comunicació que hi ha entre el consistori i el cos. Alhora, ha aprofitat per demanar la creació d’una oficina comarcal dels Mossos d’Esquadra. El conseller Jané, però, ha contestat que en aquests moments seria difícil de justificar la creació d’aquesta oficina, però ha assegurat que quan s’aprovi definitivament l’oficialitat de la comarca del Lluçanès s’acceleraran els tràmits perquè aquesta reivindicació sigui possible i el cos dels Mossos d’Esquadra pugui donar cobertura a la nova comarca.

El conseller Jané ha lamentat que sovint s’utilitzi el cos dels Mossos d’Esquadra per perseguir finalitats polítiques, sigui a nivell local o nacional.

L’Equip de Govern també ha traslladat a l’Hble. Sr. Jordi Jané la necessitat d’accelerar la creació de la comarca del Lluçanès i han comentat diferents aspectes relacionats amb el procés d’autodeterminació del país.

Fotografes (autor: Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya)