Tal com es va anunciar, una de les actuacions previstes en el “Pla de Fosses 2017”, impulsat pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, és l’anàlisi genètic de les restes que es van extreure l’any 2004 de la fossa de Puigvistós, la primera a obrir-se a Catalunya.

Així, un equip d’especialistes ha procedit a extreure mostres d’ADN dels sis cossos que van extreure’s de la fossa de Puigvistós, aquest dimarts dia 22 d’agost.

Aquests cossos descansen en un nínxol propietat de l’Ajuntament, al cementiri de Prats de Lluçanès, on van ser dipositats l’abril passat per l’alcalde, Isaac Peraire, i la Directora General de Relacions Institucionals Carme Garcia, a l’espera dels resultats de la prova d’ADN i poder ser identificats.

L’alcalde Isaac Peraire explica que “estem satisfets que les accions previstes al Pla de fosses es vagin materialitzant, i que seguim molt actius en la línia de treball en matèria de memòria històrica, per dignitat i justícia, en plena consonància amb la Generalitat”.