El Raid dels Ausetans va tancar una nova edició aquest passat cap de setmana, 21 i 22 de maig, amb la participació de diversos equips en què s’hi trobaven Les Panxolines amb Júlia Cots, Marina Barragan, Duna Sallent, Judit Fumanya i Júlia VallKampioenen amb Laura Cost, Jeannie Armanda, Alba Garet, Emma Van i Aina RieraLes Flors amb Jana Martín, Alba Compte, Meritxell Teixidor, Bruna Colomer i Jana Bover a la categoria d’entre 13 i 17 anys; i Catxeros amb Aida Soler, Aida Domènech, Crisant Solà, David Orriols i David Solà a la categoria per a majors de 18 anys.

Les proves puntuables de la fase final es van disputar a Les Comes, a l’Esquirol, i van ser guanyades per Zorrupias de Seva, en la categoria de menors d’edat, i en la categoria de majors d’edat, La Klika, de Centelles.

L’acte de lliurament de premis va estar presidit per la consellera comarcal de joventut i regidora de Promoció del municipi de Prats, Montserrat Juvanteny, i la regidora de Joventut de Prats de Lluçanès, Anna Plans, a més dels regidors de Joventut de Torelló, Roda de Ter, Tavèrnoles i Sant Julià de Vilatorta.

Els equips menors d’edat, de 13 a 17 anys, van arribar a la final després d’haver superat les fases locals realitzades durant el mes d’abril i van haver de competir entre ells per emportar-se el premi de la seva categoria, corresponent a un viatge a Port Aventura.

En la categoria de majors d’edat, de 18 a 29 anys, els equips van finalitzar la seva participació amb algunes proves puntuables que van complementar els punts obtinguts durant la fase principal, el 16 i 17 d’abril, en què van haver de superar diverses proves sorpresa durant 24 hores seguides. Tots els integrants de l’equip guanyador de majors d’edat viatjaran durant un cap de setmana a una capital europea.

La xifra de municipis participants al Raid dels Ausetans 2016 ha estat de 19 i el número de joves inscrits ha augmentat en gairebé 50, passant de 430 joves el 2015 als 478 d’aquest any. El Raid planteja proves esportives, d’aventura, culturals, socials i musicals entre d’altres, sempre en format puntuable i amb l’objectiu de promoure valors com la cohesió social, la integració i el respecte pel medi ambient entre d’altres. Al mateix temps ofereix als joves una alternativa d’oci saludable que fomenta el contacte entre persones de diferents municipis.