El passat dijous, 5 de maig, es va constituir la Taula de dinamització econòmica de Prats de Lluçanès amb l’objectiu de promoure el comerç, el mercat setmanal, el turisme i l’ocupació al nostre poble i que compta amb la representació dels dos grups municipals ambMontserrat Juvanteny d’ERC, regidora de Promoció del Municipi, i Jordi Bruch, regidor deCiU i cap de l’oposició.

Juvanteny va posar en antecedents la creació d’aquest ens explicant que està obert a tothom qui ho desitgi, essent un instrument que servirà per debatre les tasques que es porten a terme des de la regidoria que encapçala i per consultar i proposar possibles actuacions al municipi.

Els temes tractats en la taula de dinamització i debatuts per tots els assistents van ser la proposta de reglament en què es preveu que la taula es reuneixi cada trimestre amb l’opció de fer-se també extraordinàriament i una proposta de bases reguladores específiques de convocatòria de subvencions per a les empreses de Prats que creïn ocupació. Ambdues  està previst que s’aprovin en el proper ple ordinari del 29 de juny.

En l’àmbit de comerç també es va parlar de les accions de dinamització comercial i de la sol·licitud d’elaboració d’un estudi del mercat setmanal a la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al sector turístic es van detallar els principals projectes com la construcció de l’àrea d’autocaravanes i que serà finançada en un 50% per la Generalitat de Catalunya. En aquest àmbit també es va debatre la iniciativa de l’existència d’un Centre d’Interpretació Turística i la possibilitat de crear paquets turístics per promocionar el municipi.