Aquest 2024, Prats de Lluçanès celebra els 20 anys del cicle musical de petit format “Fes-te l’agost” amb una programació que portarà cinc propostes artístiques, cada divendres del mes d’agost, a les 10 del vespre, als Jardins de Cal Bach.

Continuant amb la línia de la programació de l’any passat, des de l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Prats de Lluçanès es manté l’aposta per propostes emergents, locals i del territori amb artistes d’alt nivell. Tots els concerts són gratuïts.

Mar Pujol

La celebració del vintè aniversari començarà el 2 d’agost amb un concert de Mar Pujol que, a través d’una veu enganxada a una guitarra, obrirà el seu rebost de cançons per trobar-hi el quotidià i el trascendental al mateix prestatge. Presentarà “Cançons de Rebost”, el seu últim disc i primer de llarga durada, acompanyada de la violoncelista Bruna González.

Mar Pujol sempre ens ha acompanyat al cicle d’estiu, i aquest any ho torna a fer amb una agenda plena de reconeguts festivals.

Ca n’Alpens

El 9 d’agost, Ca n’Alpens oferirà la segona proposta del cicle. El grup va néixer fa quatre anys com a taller de cant de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, i ara és un grup independent format per catorze persones d’Alpens amb la mateixa motivació: passar-s’ho bé cantant i aprenent, sempre amb Alpens com a escenari principal.

El grup està format per quatre cordes: soprano, contralt, tenor i baix. Sota la direcció del també lluçanenc Marc Riera, han fet concerts arreu del Lluçanès i Catalunya. Durant aquests anys el grup ha consolidat un repertori variat: swing, gòspel, bossa nova, cançó catalana, músiques tradicionals, clàssics o la chanson française, entre d’altres.

Fool Of Music

El dia 16, serà el torn de Fool Of Music, format per tres professionals que s’han trobat al llarg de les seves carreres musicals en el món de la música clàssica i han descobert tenir una passió en comú, estan “fool” per la música melòdica de pel·lícules i musicals. Junts volen fer-nos gaudir a tots d’aquest gènere que tan els apassiona, fent un recull de les cançons més conegudes d’aquí i de més enllà. Amb el pianista local reconegut, Jordi Armengol. A més a més, aquest també és ben especial per a ells perquè celebren el seu 10è aniversari.

Ernest Crusats

Ernest Crusats serà el protagonista de la nit del 23 d’agost. Cinc anys després de Tornar a ser u (2017), darrer disc de La Iaia, el seu líder, Ernest Crusats, ha iniciat la seva carrera en solitari amb La font gelada (Fina Estampa, 2022), abans que un disc, un refugi. Fruit d’una aposta estètica gairebé radical en l’era de l’ultraprogramació, el seu debut és un bàlsam per les nostres oïdes: onze cançons enregistrades només en vuit pistes, màgicament connectades amb l’entorn i la natura, que formulen una pregunta: hi ha cabuda per allò essencial entre tant de soroll?

Un repertori que desarma en la seva aparent senzillesa, que t’introdueix en una atmosfera on el temps (i l’espai) no compten i que entronca amb els nostres clàssics dels setanta (Toti Soler o el tristament desaparegut Pau Riba) sense renunciar a una contemporaneïtat agermanada amb Sufjan Stevens o Adrianne Lenker (Big Thief).

Sobre l’escenari, l’acompanyaran Mau Boada (guitarra), Guillem Plana (baix) i Jordi Torrents (bateria), fent de garants del clima d’artesania i misteri que generen aquestes peces, que són emoció i que són refugi.

Dan Arisa

L’encarregat de tancar el cicle d’aquest any, el 30 d’agost, serà Dan Arisa. És el concert que interpreta tota la música original de la companyia Fun Dan Mondanys i que esdevé l’essència de tots els espectacles en un format musical, més íntim, fresc, energètic i proper al públic. Un concert de fusió mediterrània.