Dissabte 30 d’abril, Prats de Lluçanès celebrarà una jornada de memòria històrica centrada en l’homenatge a Roser Fluvià. La regidora de Patrimoni, Montserrat Juvanteny, exposa que l’acte vol recordar i honorar Fluvià i totes les persones víctimes de la repressió perquè la seva història no quedi en l’oblit i agraeix la tasca de recerca local feta que ha permès conèixer la història de Fluvià, fins ara força desconeguda.

A les 11 del matí, al carrer de la Resclosa, número 13, casa natal de Fluvià, s’inaugurarà un nou plafó dels Espais de Memòria Democràtica de Catalunya dedicat a Roser Fluvià, a càrrec de Roser Reixach i Anna Gorchs.

Tot seguit, a l’Espai Social de la gent gran s’obrirà l’exposició ‘El camp de concentració per a dones de Ravensbrück’ que es podrà visitar al mateix espai fins al 15 de maig, en horari de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 del vespre, de dilluns a divendres. Dimecres 11 de maig, a ¾ de 10 del matí, se celebrarà la visita comentada a l’exposició a càrrec de l’Amical de Ravensbrück.

Per a visites concertades per grups podeu enviar un correu electrònic a cultura@pratsdellucanes.cat.

Estrena del documental inèdit sobre la repressió franquista a Prats

A la tarda, serà el torn de la presentació del documental Una generació de silenci. La repressió franquista a Prats de Lluçanès a càrrec de les autores Roser Reixach, Anna Gorchs i Pep Pujol. Es faran dos passis del documental, un a les 6 de la tarda i un segon a les 9 del vespre, a la Sala Polivalent de Prats.

Una generació de silenci. La repressió franquista a Prats de Lluçanès, és un documental que recull el testimoni de familiars de persones vinculades al poble que van patir la repressió dels vencedors a partir del 1939, una vegada acabada la guerra civil. Un dels arguments més repetits és el silenci que hi ha hagut sempre en relació a aquest tema, motiu pel qual alguns fills, nets i altres descendents s’han assabentat de les dificultats i càstigs que van viure en primera persona els seus familiars ben recentment. És, per tant, una crònica inèdita de gran valor per l’opressió viscuda per alguns dels nostres convilatans, i que s’ha confeccionat a base d’entrevistes realitzades els últims dos anys.