Prats aprova el pressupost pel 2018

  • En destaca la inversió a la deixalleria
  • L’Ajuntament s’adhereix a l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya

El passat dimecres 20 de desembre el ple municipal de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès va aprovar els pressupostos del consistori pel 2018. Isaac Peraire, l’alcalde, va qualificar els pressupostos de “continuistes”, i en va destacar les inversions principals i el seu accent social.

Aquest és el primer exercici que ja té en compte la nova àrea d’autocaravanes, així com el futur hotel d’entitats i espai de coworking. La principal inversió és una partida de 53.000€ per a millorar les instal·lacions de la Deixalleria Municipal.

Aquests pressupostos municipals també obren la porta a l’inici de la construcció dels nous vestidors compartits de la piscina i el camp de futbol municipal. La partida compta amb una inversió inicial de 26.000, que s’ampliarà a mesura que es trobi el finançament necessari.

També en destaquen altres inversions en manteniment de camins i asfaltat i millora de mobiliari de la via pública, el sistema domòtic de l’Escola Lluçanès o la millora en l’enllumenat.

El pressupost municipal també té un marcat accent en acció social. Es consolida les polítiques socials iniciades en els anteriors exercicis apostant per l’Espai Social de la Gent Gran, la dinamització del mercat, la millora del Casal del Jovent o el foment de l’ocupació. El pressupost final puja fins a 2.224.907€.

Per la seva part, el Partit Demòcrata, a l’oposició, va qualificar el pressupost de “poc ambiciós” i en va destacar la diferència amb el de l’any anterior. Va retreure a l’equip de govern si “se’ls havien acabat les idees”. El pressupost va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició.

L’Ajuntament s’adhereix a l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya

El ple municipal també va servir per aprovar la moció per adherir-se a l’ l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. La regidora de Cultura, Laia Font, va exposar els motius de la moció i va recordar les persones residents i nascudes a Prats de Lluçanès que van ser executades pels consells de guerra del franquisme.

El ple va continuar amb les preguntes de l’oposició a l’equip de govern sobre la dinamització del mercat, el procés d’adquisició d’un nou vehicle municipal o el termini de pagament de l’Ajuntament. Per part de l’equip de govern, la regidora de mediambient, Glòria Borralleras, va anunciar que enguany la deixalleria ha augmentat el doble les visites i aportacions, i l’alcalde, Isaac Peraire, va explicar que l’estat de les obres del PP2 i l’Hotel d’Entitats s’emmarquen dins del calendari previst, ara ja en la seva fase final.

El ple va acabar amb un record pels presos polítics, i com és habitual en l’últim ple de l’any, amb una copa de cava pels assistents.