Aquest dimarts 30 d’octubre es va celebrar el ple ordinari del mes d’octubre, que va permetre entre altres, aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Prats com a soci col·laborador a dues cooperatives, aprovar el projecte de vestidors compartits de la zona esportiva de Prats i presentar les modificacions de les ordenances fiscals on destaca la reducció de la taxa de les escombraries.

L’Economia social és un punt clau de treball al poble, de fet Prats forma part de la Xarxa de Municipis d’Economia Social i Solidària que defensa un model socioeconòmic alternatiu al territori. En aquesta línia, doncs L’Ajuntament va aprovar l’adhesió a dues cooperatives, la cooperativa Cuidem Lluçanès i la Cooperativa Omplim els Buits. La primera treballa amb l’objectiu d’oferir serveis i acompanyament a persones i organitzacions, serveis de la llar i tasques de neteja, així com tenir cura dels socis,  a la llar i en les organitzacions, donant un servei de qualitat i personal que cobreixi les seves necessitats.

I pel que fa la cooperativa Omplim els Buits, es tracta d’una societat que busca dinamitzar el parc d’habitatges buits del poble i facilitar els seus usuaris l’accés a un habitatge de forma assequible i no especulativa. La cooperativa es presentarà en un acte públic el proper 15 de novembre a les 8 del vespre a l’Espai. Per la seva banda, el regidor del PDeCAT a Prats, Jordi Bruch va celebrar el naixement del projecte: “Animem a la gent que tingui habitatges buits que valorin aquesta opció que els pot ajudar i transmetre seguretat, és una molt bona iniciativa”.

Durant el plenari també es va aprovar el padró municipal en referència a l’1 de gener de 2018 amb un nombre d’habitants de 2.537 persones, set persones més que el padró de l’1 de gener de 2017. L’alcalde de Prats, Isaac Peraire, també va esmentar el padró a data 30 de novembre, situant-se a 2.579 persones, per tant amb 42 persones més que a principis d’any.

L’Ajuntament també va aprovar la concessió demanial per a la instal·lació, manteniment i explotació de l’estació de recàrrega de vehicles elèctrics al terreny de “Cal Pelut”. Segons va exposar Isaac Peraire, la ubicació escollida, que forma part del pla de dinamització del mercat, és molt adient perquè se situa al costat de la zona comercial de la vila.

Un dels altres punts tractats a la sessió van ser les modificacions de crèdit que incloïen, entre altres, la millora al carrer Orient amb un cost de 12.127€ i la creació d’un parc de cal·listènia al carrer amb un cost de 2.442€. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor del grups d’ERC Prats i el vots en contra del grup del PDeCAT Prats.

L’aprovació del projecte de vestidors compartits de la zona esportiva va comptar només amb el suport de l’equip de govern, ja que Bruch, va al·legar que malgrat estar a favor del projecte en sí i creure que aquesta reestructuració és necessària, havia “arribat a corre-cuita”. En aquesta línia, va demanar retirar-lo de l’ordre del dia i treballar-lo conjuntament. Per la seva banda, Peraire va respondre que comença un període de 30 durant el qual tothom qui ho cregui necessari pot aportar-hi millores i mirar-se’l amb profunditat.

També va prosperar l’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals 2019, entre les quals destaquen una disminució del preu de les escombraries que passa de 136€ a 130€. Aquesta reducció es deu a la bona implantació del sistema Porta a Porta, el bon índex de reciclatge i una bona gestió global del sistema de residus.

Una altra modificació esmentada va ser l’augment del preu de l’Escola Bressol a un 4,75%. Aquesta ordenança entrarà en funcionament el nou curs escolar, al setembre del 2019. En aquest bloc també cal subratllar la modificació de l’Impost de Construcció d’Obres (ICIO) que passa a tenir una bonificació del 50% a les obres relacionades amb activitats econòmiques.