PLE ORDINARI DEL 15 DE GENER

Comencem l’any amb un ple ordinari. Ens abstenim en els punts de la taxa de l’Escola Bressol, el crèdit extrajudicial i els crèdits incobrables.

Respecte a les mocions d’ERC, n’aprovem tres (SAREB, dades meteorològiques i reactivació del projecte de salut comunitària) i fem les nostres aportacions en la moció de les colònies de gats.

S’aprova conjuntament una moció de rebuig a la resolució de la JEC.

Votem No a la moció presentada per Junts i Movem per la creació d’una oficina de mossos a Prats. No podem donar suport a una moció que ja ha estat publicitada a diaris i xarxes abans del ple. L’acord ja estava pres entre els alcaldes de Lluçanès i Interior per tant no calia passar-ho pel ple, sembla que el govern municipal busqui la unitat quan ja no podem opinar del pacte. També pensem que no podem donar suport a un cos policial que ens ha reprimit davant tots els fets de l’U-O.

Volem SEGURETAT a tot el poble i a la comarca, pensem que una oficina no és una solució immediata a la problemàtica que tenim ara amb els robatoris. Exigim una solució efectiva que garanteixi una protecció i prevenció real davant l’onada de robatoris.

A la moció el govern ens comunica que l’oficina serà real a mitjà termini. Què vol dir mitjà termini? Una oficina d’atenció ciutadana serà útil? No seria millor una oficina comarcal amb més serveis?

Des del RAP donarem sempre suport a les propostes que vagin a l’arrel del problema, que siguin realment efectives.

Al punt de la compra de ca l’Andreuet, continuem seguint sense veure un projecte clar en la inversió i és un punt que no figura en lloc del pla de govern, per tant no estem a favor d’aquest punt.

Presentem una moció de la millora de l’àrea d’autocaravanes i no s’aprova perquè es creu que no és necessari invertir en les millores d’aquesta zona. 

SUPORT AL MH PRESIDENT QUIM TORRA

Des del RAP donem el nostre suport al President Torra en la seva situació actual, envoltat de causes i litigis sense cap ni peus. No entenem com el Parlament no li va fer costat com a màxima figura representativa del país.

CELEBRACIÓ DE SANTA ÀGATA

Els dos últims anys Santa Àgata, amb les Xeres, s’ha convertit en un esdeveniment de llum i color i de memòria històrica. Agraïm l’esforç a totes les entitats, a les pradenques i els pradencs que ho han fet possible de nou i a la Casa de l’Heura per tota l’organització. 

DISSABTE 29 DE FEBRER, CAP A PERPINYÀ!

Us animeu a tots a anar a Perpinyà a donar suport al MHP Carles Puigdemont, als Consellers Toni Comín i Clara Ponsatí i a la nostra futura República. Treballem-hi conjuntament! 

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES: 8 DE MARÇ

Pradenques, preneu consciència que el dia 8 de març és el vostre dia, el protagonisme és vostre. Agafeu les regnes i celebreu-ho com a cadascuna us sembli millor. És el dia en què els homes que ens acompanyen poden fer tot allò que fem nosaltres diàriament perquè tinguem vint-i-quatre hores per fer el que ens sembli oportú; manifestar-nos, fer tallers, estar per nosaltres, participar en un debat…  qualsevol cosa, sempre que ho organitzeu vosaltres.

PRÒXIMES ELECCIONS

Tornem a anar a eleccions. Els nostres polítics no es posen d’acord en temes bàsics com la defensa de les nostres institucions i els nostres màxims representants. Observem, bocabadades, estratègies que no tenen sentit per a nosaltres i posicions que en lloc d’apropar-nos al nostre objectiu, sembla que ens allunyen cada dia més de la Independència i la República.

Partits independentistes, us demanem que feu un esforç en apropar posicions de consens bàsiques i que estigueu per sobre del que semblen ser les vostres aspiracions personals i partidistes. El país és més que tot això. Les catalanes i els catalans ens mereixem molt més que contemplar les vostres picabaralles personals sense un objectiu més gran i comú.

T’ESCOLTEM

Si tens cap proposta per millorar el poble no dubtis en enviar-nos un correu a  prats@republicactiva.cat.